ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Οι εξελίξεις στην ΕΕ αποκαλύπτουν ότι είναι παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί και τα διλήμματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της ώστε να εξαναγκάσουν το λαό να αποδεχτεί τα άγρια μέτρα.
Οι νέες άγριες θυσίες, που αποφάσισαν οι 16 της Ευρωζώνης να επιβάλλουν όλες κυβερνήσεις της ΕΕ στους λαούς, αποσκοπούν στην προστασία των υπερσυσσωρεμένων κερδών και κεφαλαίων των μονοπωλίων που ευθύνονται για την κρίση. Ενδεικτικό παράδειγμα η απόφασή τους να ενισχυθούν με 600 δις ευρώ οι τραπεζίτες, ενώ στους λαούς μειώνουν μισθούς και συντάξεις για να…
.

μειωθούν τα ελλείμματα. Οδηγούν τους εργαζόμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες στη φτώχεια, προκειμένου να υπερισχύσει το ευρώ έναντι του δολαρίου και να επικρατήσουν τα δικά τους μονοπώλια στον ανταγωνισμό τους που οξύνεται εντός και εκτός της ΕΕ.

Ο μονόδρομος για το λαό, για να αποκρούσει την κλιμάκωση των άγριων μέτρων, είναι ο οργανωμένος και αποφασιστικός αγώνας του για τα δικαιώματά του, η διαμόρφωση της αντιμονοπωλιακής συμμαχίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *