Για την ασφάλεια των συναλλαγών – Διαδικτυακή υπηρεσία για όλα τα ΑΦΜ

Μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία στην οποία κάθε φορολογούμενος βάζοντας τον ΑΦΜ ενός άλλου φορολογούμενου θα μπορεί να βλέπει αυτόματα αν είναι ενεργός ή απενεργοποιημένος, αν σε αυτόν αντιστοιχεί πρόσωπο με επιχειρηματική δραστηριότητα, τί δουλειές κάνει, την έδρα του αλλά και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία υπάγεται, έθεσε σε παραγωγική λειτουργία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών…..

Η υπηρεσία αυτή, που ονομάζεται «Βασικά στοιχεία για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα, με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (public)» δεν είναι καινούργια, αλλά έχει επανασχεδιαστεί αφού ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά και η ανάγκη για την επαλήθευση των στοιχείων Μητρώου μεταξύ των συναλλασσομένων επιτηδευματιών με στόχο τον περιορισμό των συναλλαγών με πλαστά στοιχεία και παραστατικά.

Στη νέα έκδοση της διαδικτυακής υπηρεσίας δίνεται ως «είσοδος» ο ΑΦΜ νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων αλλά και φυσικών προσώπων με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και επιστρέφονται ως αποτέλεσμα τα ακόλουθα στοιχεία:…………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *