Κραυγή αγωνίας από τους νέους και τους πιστούς του Κονγκό

Κραυγή αγωνίας από τους νέους και τους πιστούς του Κονγκό για τα σκάνδαλα του Επισκόπου τους. Όλοι σιωπούν και αρνούνται να βάλουν τον “δάκτυλον επί των τύπον των ήλων”.
Οι νέοι και οι πιστοί του Κονγκό Μπραζαβίλ είχαν…

το θάρος απέστειλαν μια επιστολή προς τα εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης, αλλά λίγα τόλμησαν να δημοσιεύσουν την επιστολή τους, γιατί καίει και χτυπάει το σάπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο, στο οποίο συμμετέχουν πολλά από αυτά.
Δυστυχώς δείτε τις εκκλησιαστικές ιστοσελίδες. Πουθενά δεν υπάρχει μια κριτική για τόσα στραβά που συμβαίνουν στο χώρο της Εκκλησίας. Μόνο παρουσίαση λόγων και δηλώσεων Μητροπολιτών και Πατριαρχών. Θέματα που καίνε και που θα έπρεπε να αποτελούν τη βάση για μια κάθαρση στο χώρο της Εκκλησίας αποτελούν ταμπού ή είναι απαγορευμένα από μια “αόρατη” δύναμη.
Γράφουν, λοιπόν, οι νέοι μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον Επίσκοπο του Κονγκό Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα: “Τελικά όλοι οι πιστοί παρά την ησυχία, είναι σοκαρισμένοι να βλέπουν έναν Επίσκοπο καπνιστή 100%, να κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα τη νύχτα μέσα στις οδούς του Pointe-Noire, οι αστυνομικές αρχές είναι ήδη σε γνώση των νυχτερινών σκανδάλων σας. “
Ενώ στη δεύτερη επιστολή που απηύθυναν προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τον οποίο ενημέρωσαν εδώ και πολύ καιρό, αλλά φαίνεται ότι τίποτε δεν “ξεκουνάει” τη μακαριότητα των ανθρώπων του εκκλησιαστικού κατεστημένου:
“Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον Επίσκοπο Brazzaville κ. Παντελεήμονα μέσα σε αυτοκίνητο με έναν Κονγκολέζο. Η σύλληψη βεβαίως δεν συνέβη γιατί ήταν απλά στο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ζευγάρι και κάτι άλλο συνέβαινε. Η αστυνομία μας ενημέρωσε για το περιστατικό αυτό και ήδη όλα τα κανάλια της τηλεόρασης έχουν πάρει από την αστυνομία αυτή την είδηση και κάποιοι δημοσιογράφοι μας έχουν ενημερώσει. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στη Μακαριότητά σας και σας ζητάμε να τον αποσύρετε από το Κονγκό, γιατί για μας αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη για Επίσκοπο”.

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων για την ορθόδοξη εκκλησία και για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας που κωφεύει στην φωνή αγωνίας των πιστών και των νέων του Κονγκό.
Τις επιστολές ολόκληρες μπορείτε να τις διαβάσετε και στον προσωπικό μου ιστοχώρο karamatskos.blogspot.com.

Μετά τιμής
Καραμάτσκος Δημήτρης
Μάστερ Θρησκειολογίας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *