ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αυτοί είναι τελικά οι εθνοφυλετιστές του Πατριαρχείου Ρωσίας, οι οποίοι παριστάνουν τους αμύντορες της Ορθοδοξίας, τη στιγμή που δεν έχουν ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό προς τους Αγίους της Εκκλησίας.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος αναφέρουμε ότι ο Μητροπολίτης Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνας διαφημίζεται ως η ανά την υφήλιο αυθεντία της Γραμματείας των….
Αγίων Πατέρων της Συρίας (Ισαάκ Σύρου, Εφραίμ Σύρου, κτλ.).

Και είναι τόσον πολύ μεγάλη η αυθεντία σε αυτά τα θέματα ο Σεβασμιότατος ώστε θεωρεί τον Αγιο Ισαάκ το Σύρο ως Νεστοριανό!!! και πολλά κεφάλαια του έργου του ως νόθα.!!!

Αυθεντία να σου πετύχει! Θεωρεί ένα από τους μεγαλύτερους Πατέρες της Εκκλησίας μας αιρετικό!!!

Ο π. Παίσιος όμως – σε αντίθεση με τον εθνοφυλετιστή και οικουμενιστή Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα – θεωρούσε τον Αγιο Ισαάκ ως το αποκορύφωμα της θεολογίας των ασκητών Πατέρων της Εκκλησίας μας.

ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ
__________

Προσοχή λοιπόν αδελφοί μου! Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν πρέπει να δώσουμε στους εθνοφυλετιστές της Ρωσίας ή οποιασδήποτε άλλης Ορθόδοξης Εκκλησίας το δικαίωμα να νομίζουν ότι τους χρωστάμε χάρη επειδή κατ’ άνθρωπον ακύρωσαν τα οικουμενιστικά σχέδια των Φαναριωτών.

Τα ακύρωσαν ως “παράπλευρη απώλεια” των εθνοφυλετικών τους αγώνων και όχι επειδή είναι υπέρμαχοι της Ορθοδοξίας.

Οι υπέρμαχοι της Ορθοδοξίας δεν νυχτοξημερώνονται στα μέγαρα μουσικής και στα γήπεδα των πρωταθλητριών ομάδων, ούτε είναι προαγωγοί της αίρεσης του εθνοφυλετισμού, ούτε κυκλοφορούν χωρίς ράσα στα σούπερμαρκετ – όπως τον αείμνηστο Πατριάρχη Ρωσίας Αλέξιο -, ούτε δίνουν τη Θεία Κοινωνία στους Παπικούς, όπως έκανε ο Ρώσος πατριάρχης Ποιμένας την εποχή της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Σοβιετικής Ενωσης (μια ενέργεια που ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς χαρακτήρισε ως την προδοσία του Ιούδα”), ούτε μπαινοβγαίνουν στο Κρεμλίμνο και στην KGB.

ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
__________

Ο Χριστός δεν μας έδωσε κανένα περιθώριο να χορεύουμε με το διάβολο. Δεν υπάρχουν “δικοί μας” και εχθροί μας. Ολοι οι συνάνθρωποί μας είναι “δικοί μας” και πρέπει να μάθουμε να τους αγαπούμε. Συμφωνία όμως μπορεί να συνομολογείται ΜΟΝΟΝ με βάση το Ευαγγέλιο και την Παράδοση των αγίων Πατέρων.

Αίρεση ο Οικουμενισμός; Αν είναι λέγει! Αλλά αίρεση είναι και ο εθνοφυλετισμός.

ΠΟΣΟ ΓΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
_____________

Οσο για την αντι – οικουμενιστική πορεία της Εκκλησίας της Ρωσίας για να δούμε πόσο θα διαρκέσει. Ας πάρει την ανάλογη οδηγία από το Κρεμλίνο και θα κλαίμε γοερά επειδή θα παρακολουθούμε την Εκκλησία της Ρωσίας να αμιλλάται με αποφευκτέο ζήλο τους Φαναριώτες σε οικουμενιστικά ανοίγματα.

Αλλωστε και πριν την όποια ανοιχτή μελλοντική πριμοδότηση του Οικουμενισμού, την οποία και εκ μέσης καρδίας απευχθόμεθα, το Πατριαρχείο Ρωσίας δίνει ήδη απτά δείγματα ελεεινής γραφής των οικουμενιστικών του προσανατολισμών.

ΚΟΙΝΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ!
________

Ας αναφέρουμε μόνο μια πρόσφατη είδηση. Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βατικανό κοινό συνέδριο για τα γηρατειά μεταξύ του Βατικανού και ορισμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών στο οποίο το Πατριαρχείο Ρωσίας απέστειλε πλήθος αρχιερέων να το εκπροσωπήσουν!!!

Αυτή είναι η δουλειά των επισκόπων.!!! Να αφήνουν τη διαποίμανση των Μητροπόλεων τους για να τρέχουν σε συνέδρια ποιμαντικής με τους Παπικούς!!!

Κατά τα άλλα αντιοικουμενιστές και πρόμαχοι της Ορθοδοξίας οι εθνοφυλετιστές της Ρωσίας!

Ετσι έκαναν και οι Αγιοι! Διοργάνωναν κοινά ποιμαντικά συνέδρια με τους Αρειανούς, τους Νεστοριανούς, τους Μονοφυσίτες και τους Εικονομάχους!

Και όσο αντέξει ο άνθρωπος να μη χάσει τα λογικά του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *