Άσμουσεν: Μπορεί η ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια, αλλά…

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να περικόψει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια, εάν τα στοιχεία δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια, όμως η αποτελεσματικότητα των μειώσεων αυτών είναι περιορισμένη διότι …
δεν περνούν στην οικονομία κατά τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, υποστήριξε σήμερα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν.

Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Άσμουσεν είπε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι ήδη πολύ χαλαρή.

Πρόσφατα ο Γενς Βάιντμαν, επίσης στέλεχος της ΕΚΤ, είχε υποστηρίξει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκιά της, αν υπάρξουν νέα στοιχεία που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο, πυροδοτώντας μάλιστα μία απότομη αποδυνάμωση του ευρώ σε σχέση με τα άλλα νομίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%, όμως πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν περαιτέρω μείωσή του, ώστε να επιταχυνθεί η επιστροφή της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη.

news.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *