Σκληρή μάχη Βενιζέλου-Λοβέρδου

Σκληρή φαίνεται ότι θα είναι ως το τέλος η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι άλλοτε σύμμαχοι στην εσωκομματική μάχη αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου το 2007, παραμένουν οι επικρατέστεροι εκ των δελφίνων, όπως αποτυπώνουν και τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης της……
Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου, μεταξύ εκείνων που δηλώνουν αποφασισμένοι να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες και να ψηφίσουν, με 29,8%-27,4%. Ο Υπουργός Υγείας απ’ την άλλη, έχει προβάδισμα έναντι του Υπουργού Οικονομικών, μεταξύ της πλατιάς κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώθηκε στις εκλογές του 2009, με 21,3%-20,6%.

Οι υπόλοιποι εν δυνάμει δελφίνοι του Γιώργου Παπανδρέου ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση, με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να συγκεντρώνει 10,3% μεταξύ εκείνων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, και 9,5% μεταξύ εκείνων που θα ψηφίσουν στην εσωκομματική διαδικασία.

Ενώ, το 15,4% των ψηφοφόρων του 2009 δηλώνει ότι θα ψηφίσει «άλλον», μια εκλογική συμπεριφορά την οποία ενστερνίζεται και το 10,7% όσων δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στις εσωκομματικές κάλπες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 72,7% υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκλέξει αρχηγό πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, έναντι 9,9% που θεωρεί ότι ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει να εκλεγεί μετά τις εθνικές κάλπες.

www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *