Η απάντηση της ΕΡΤ και το μήνυμα των εκπαιδευτικών


Από το δελτίο της ΕΤ1 στις 23:00 επέλεξε η διοίκηση της ΕΡΤ να απαντήσει στην εισβολή των εκπαιδευτικών στο στούντιο ειδήσεων της ΝΕΤ, η οποία προκάλεσε την διακοπή της μετάδοσης του στις 21:43.

Η διοίκηση ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σήμερα, στις 21:30 ομάδα αδιόριστων εκπαιδευτικών, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων, εισέβαλε βίαια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και κατέλαβε το στούντιο την ώρα που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ήταν σε εξέλιξη.

Η διοίκηση της ΕΡΤ με γνώμονα τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων της και όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να……
.

μεταδοθεί ολιγόλεπτη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 στις 23:00.

Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη εισβολή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών ενώ αντίκεινται στο δημοκρατικό διάλογο, αλλά και σε κάθε έννοια νομιμότητας”.

Το μήνυμα των εκπαιδευτικών

Από τη μεριά τους, οι εκπαιδευτικοί υπογράμμισαν ότι με την κίνησή τους αυτή ήθελαν να σπάσουν το μονόλογο του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, ενώ παράλληλα, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από τους άνδρες των ΜΑΤ, κατηγορώντας τη διοίκηση της ΕΡΤ και το Υπουργείο Παιδείας.

Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τα επεισόδια στην ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή στο κτίριο της ΕΡΤ, ομάδας «αδιόριστων εκπαιδευτικών», οι οποίοι επιχείρησαν να επιβάλουν τη μετάδοση των ειδήσεων που εκείνοι έκριναν. Η ενέργεια αυτή πέρα απο την κατάλυση της νομιμότητας, ενέχει την καταστολή της ίδιας της ελευθερίας του Τύπου. Εν ονόματι δήθεν της διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν την βία αυτή την ασκούν εκπαιδευτικοί και ακόμη πιο λυπηρό όταν τουλάχιστον επαινούνται απο συγκεκριμενες πολιτικές δυνάμεις.
zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *