Η ανατριχιαστική ιστορία της πανέμορφης και διεστραμμένης μαύρης χήρας

Η Βέρα ήταν μία γυναίκα καλλονή, μια σπάνιας ομορφιάς Ουγγαρέζα που ζούσε στη Ρουμανία, αλλά κανείς δεν υποπτευόταν ότι επρόκειτο για μία αδίστακτη κατά συρροή δολοφόνο.

Γεννήθηκε το 1903 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, από Ούγγρο πατέρα και Ρουμάνα μητέρα. Οι γονείς της προέρχονταν από οικογένειες ευγενών που της εξασφάλισαν μια άνετη ζωή και σπουδές στα καλύτερα παρθεναγωγεία.

Ως την ηλικία των 16 είχε ήδη πολλούς ερωτικούς συντρόφους , έκανε έξαλλη ζωή , έφευγε συχνά από το σπίτι της και οι γονείς δεν μπορούσαν να την ελέγξουν. Εάν υποπτευόταν ότι οι σύντροφοί της δεν ήταν πιστοί τότε τους δηλητηρίαζε με αρσενικό. Το κίνητρό της ήταν η ζήλεια.

Επιζητούσε να είναι το επίκεντρο της προσοχής και όταν αυτό δε συνέβαινε, ή νόμιζε πως δεν συνέβαινε, εξόντωνε τους συντρόφους της με δηλητήριο στο κρασί τους.

Ανάμεσα στα 35 θύματά της ήταν και οι δύο της σύζυγοι και ο γιός της.

Για να καλύψει την δολοφονία των συζύγων ισχυριζόταν στους γνωστούς της ότι την εγκατέλειψαν.

Μετά τον δεύτερο και τελευταίο της γάμο, η Βέρα είχε πολλούς εραστές, παντρεμένους και ελεύθερους, νέους και ηλικιωμένους, που όλοι τους εξαφανίζονταν λίγους μήνες μετά την γνωριμία μαζί της.

Όταν μια απατημένη σύζυγος παρακολούθησε τον άντρα της να μπαίνει στο σπίτι της Βέρα και μετά να χάνει τα ίχνη του, απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Οι έρευνες της αστυνομίας έφεραν αποτέλεσμα.Στο κελάρι της Βέρας βρέθηκαν 32 φέρετρα.

Όλα είχαν μέσα, τους άντρες – εραστές της, σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης.

Η Βέρα συνελήφθη και ομολόγησε τους φόνους της.

«Ήταν άνδρες. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι θα αγκάλιαζαν άλλες γυναίκες μετά από εμένα».

Ομολόγησε επίσης ότι κατά καιρούς απολάμβανε να κάθεται στην πολυθρόνα της μέσα στο κελάρι ανάμεσα στα πτώματα των εραστών της.

Όσον αφορά στην δολοφονία του γιου της, ομολόγησε ότι τον δηλητηρίασε επειδή εκείνος τυχαία ανακάλυψε τα φέρετρα στο κελάρι και προσπάθησε να την εκβιάσει για χρήματα. Όταν εκείνος έπεφτε νεκρός από το δηλητήριο που η ίδια του η μητέρα του έβαλε στο φαγητό, η Βέρα τον κράτησε στην αγκαλιά της για να είναι η τελευταία γυναίκα που εκείνος θα αγκάλιαζε.

Καταδικάστηκε σε ισόβια για 35 ανθρωποκτονίες, δηλαδή των 32 εραστών, των δυο πρώην συζύγων και του γιου της.

Η ιστορία της λέγεται ότι ενέπνευσε τον δημιουργό του έργου, Arsenic and old lace , αν και είναι πιθανό ο συγγραφέας, Kesserling, να εμπνεύστηκε από την υπόθεση της Amy Archer Gilligan, μιας άλλης γυναίκας δολοφόνου. που είχε δηλητηριάσει 48 ανθρώπους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *