ΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;

Ετοιμάζει τις βαλίτσες και τα χαρτιά του για τη Ρωσία ο Α. Τσίπρας αναμένοντας μια ακόμα…
γεύση από τα μηνύματα του Eurogroup το απόγευμα σήμερα. Το αυριανό ταξίδι μετά και τις σημερινές αποφάσεις στο Εurogroup θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και η πορεία υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από ελληνικό έδαφος, αναφέρει το ert.gr. Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο A. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον Γιώργο Σταθάκη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Κώστα Ήσυχο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς επίσης και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, είναι μια ευκαιρία της Ελλάδας να διευρύνει τη συνεργασία της με τις χώρες των BRICS, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και συμπρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας-Ρωσίας Κώστας Ήσυχος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσουν, στη διάρκεια της συνάντησής τους, στην Αγία Πετρούπολη, την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από ελληνικό έδαφος, δήλωσε ο βοηθός επί διεθνών ζητημάτων του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας «είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα» παρατήρησε ο Ουσακόφ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την επικείμενη συνάντηση. «Θα συζητηθεί -και ο Έλληνας (σ.σ. πρωθυπουργός), μου φαίνεται ότι αναμφίβολα θα ενημερώσει την ηγεσία μας για τις περιπέτειες στις σχέσεις με τη Γερμανία, την ηγεσία της ΕΕ, όλα αυτά είναι τώρα επίκαιρα», πρόσθεσε ο Ουσακόφ.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *