Κωνσταντίνος Χολέβας, Το κράτος φεύγει, ο ιερέας μένει…

Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων

Στις 5 συνταξιοδοτήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων , ένας θα προσλαμβάνεται. Τάδε έφη ΔΝΤ, αυτά προτείνει και η Κυβέρνηση, ώστε να ξελαφρώσει ο Δημόσιος τομέας από το υπερβάλλον προσωπικό. Υπάρχει όμως λόγος να εφαρμοσθεί ο ίδιος κανόνας και στις χειροτονίες ιερέων; Σαφώς όχι.
Πρώτον, διότι οι ιερείς δεν είναι απλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι, αλλά θρησκευτικοί λειτουργοί. Αυτό το αναγνώρισε και επισήμως η Πολιτεία εξαιρώντας από τη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ τον διορισμό εφημερίων. Δεύτερον, διότι.
τη διακονία και τις πνευματικές, κοινωνικές και διοικητικές υπηρεσίες που προσφέρει ο ιερέας δεν μπορεί να τις προσφέρει οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με άλλη ιδιότητα…. Μπορεί τα κενά που έχει λ.χ. το ΙΚΑ να τα συμπληρώσουμε με διοικητικούς υπαλλήλους που περισσεύουν από μία ΔΕΚΟ, όμως την κενή θέση ιερέως στο χωριό, δεν μπορεί να την καλύψει ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ ή ο πιλότος της πρώην κρατικής ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Μόνο χειροτονημένος από Ορθόδοξο κανονικό Επίσκοπο κληρικός μπορεί να εκπληρώσει αυτά τα καθήκοντα. Τρίτον, διότι οι χειροτονίες κάθε χρόνο ανέρχονται σε λίγες εκατοντάδες, άρα δεν προκύπτει ιδιαίτερη επιβάρυνση του Δημοσίου. Τέταρτον, διότι θα πληγούν κυρίως οι ακριτικές Μητροπόλεις που έχουν πολλά κενά. Πέμπτον, διότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες και για τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία μας. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποσπάσει κληρικούς της σε περιοχές ποιμαντικής ευθύνης του Οικουμενικού Πατριαρχείου (π.χ. Γερμανία), αλλά και άλλων Πατριαρχείων, όπως π.χ. στην Αφρική. Αλλά και κατά τρόπο άμεσο πλήττεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο υπάγονται εκκλησιαστικώς η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πώς θα ζητεί η Ελληνική Πολιτεία από την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα να σεβασθούν τα θρησκευτικά, εκπαιδευτικά και ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όταν η ίδια θα έχει περιορίσει τη δυνατότητα του Πατριαρχείου να χειροτονεί κληρικούς;

Σε πολλές ακριτικές περιοχές, αλλά και σε ορεινά η απομακρυσμένα χωριά της υπόλοιπης Ελλάδας ο παπάς είναι ο μόνος που έχει μείνει κοντά στους λίγους κατοίκους και τους προσφέρει στήριγμα, παρηγοριά, ηθική συμπαράσταση, πνευματική συμβουλή, κοινωνική διακονία. Το κτύπημα της καμπάνας είναι το μόνο που έχει απομείνει σ’ αυτούς τους ανθρώπους για να μην απογοητευθούν τελείως και φύγουν. Κάποτε υπήρχε αστυνομικός σταθμός. Τώρα έφυγε και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες στη γειτονική -ή και σε πιο μακρυνή πόλη. Υπήρχαν πριν από λίγες δεκαετίες δημοτικά σχολεία, έστω και μονοθέσια ή διθέσια. Έκλεισαν και αυτά. Λειτουργούσε υποτυπωδώς κάποιο γραφείο των ΕΛΤΑ ή κάποια θυρίδα Τραπέζης. Πάνε, έφυγαν, έπεσαν θύμα του συγκεντρωτισμού. Ο Καποδίστριας και ο Καλλικράτης κατήργησαν και την βαθμίδα της κοινοτικής αυτοδιοίκησης που έδινε μία αίσθηση ζωντάνιας στα χωριά. Τώρα ταξιδεύει χιλιόμετρα ο κάτοικος του χωριού για να βρει το Δημαρχείο. Στις μεθοριακές περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας διαλύθηκαν τα στρατόπεδα ή μειώθηκαν οι στρατιώτες που έδιναν κίνηση στην οικονομία και αίσθημα ασφαλείας στον πληθυσμό.

Το κράτος, λοιπόν, έφυγε από αυτά τα χωριά. Και τί έμεινε; Μόνον ο ιερέας. Δάσκαλος και γιατρός μαζί. Παιδαγωγός και παρηγορητής. Παρών δίπλα τους στις πιο μεγάλες χαρές και στις πιο μεγάλες λύπες. Και θέλουμε τώρα και αυτόν να τον καταργήσουμε; Θέλω να πιστεύω ότι η Κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα στο όνομα του Μνημονίου και του ΔΝΤ. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει η καλή διάθεση και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς Πολιτείας να βρεθεί λύση.

Μερικοί αγνοούντες ή κακόπιστοι διερωτώνται γιατί μισθοδοτούνται οι ιερείς από το Κράτος. Τους εξηγούμε ότι αυτό περιλαμβάνεται στη γραπτή σύμβαση του 1952 μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνικής Κυβερνήσεως με Πρωθυπουργό τον Νικόλαο Πλαστήρα. Τότε η Εκκλησία συμφώνησε να παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας που της είχε απομείνει για να ανακουφισθούν οι ανάγκες του λαού μας μετά από την αιματοβαμμένη δεκαετία 1940-1950. Σε αντάλλαγμα η Πολιτεία ανέλαβε τη μισθοδοσία του Κλήρου. Ακούονται, όμως, και διάφορες φωνές που προτείνουν με πρόσχημα την οικονομική κρίση τον λεγόμενο «χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας». Ο καθένας εννοεί ίσως με διαφορετικό τρόπο αυτό τον όρο. Άλλωστε για να υπάρξει χωρισμός πρέπει να προϋπάρχει … γάμος και αυτό δεν ισχύει. Οι ρόλοι είναι διακριτοί στο ισχύον Σύνταγμα. Επειδή, όμως, η συζήτηση εντείνεται στις ημέρες μας, κρίνω σκόπιμο να θυμίσω τις απόψεις ενός έγκυρου νομικού.

Ο διακεκριμένος Συνταγματολόγος και σήμερα Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος έγραφε στις 21.5.2000 στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ τα εξής: «Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Θεωρούσαμε επιβεβλημένο αυτόν τον διαχωρισμό τον καιρό που στην Ελλάδα είχαμε βαρύτατες προσβολές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικά του δικαιώματος της θρησκευτικής συνείδησης. Αυτό το αγαθό πλέον προστατεύεται…. Δεν επιθυμώ την Εκκλησία «νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου» όπως την θέλει ο χωρισμός Κράτους Εκκλησία. Επιθυμώ την Ορθόδοξη Εκκλησία ως επικρατούσα στη χώρα μας θρησκεία, να έχει την αναγνώριση του άρθρου 3 του Συντάγματος, με κριτήριο του τί ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Στη δύσκολη εποχή μας με την πολυσχιδή κρίση κινδυνεύει η κοινωνία μας να κυριευθεί από απελπισία και απαισιοδοξία. Η πίστη στον Θεό και η πνευματική συμπαράσταση του Ορθοδόξου κληρικού μπορούν να ρίξουν βάλσαμο στη ψυχή του λαού μας.

thriskeftika.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

104 Comments

  1. Ανώνυμος

    9:40 Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΡΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ. ΟΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΟΛΟ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ. ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΣΤΟΠΑΙΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑ, ΚΟΠΡΙΤΗ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΕ. ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΑΛΗΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Κάθε εργασία επί πληρωμή, αποσπά και φθείρει το μυαλό, το ήθος και την τιμή του κάθε ανθρώπου, γιατί από αυτά να εξαιρούνται οι κληρηκοί.

    Ιερέας σημαίνει λειτουργός της πίστης και διαχειριστής του ναού των πιστών και όχι λειτουργός του κράτους και νυκτοφύλακας δημόσιας εκλησιαστικής περιουσίας.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΦΛΑΤΖΑΚΙ.

    ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥΝΙ ΓΕΝΙΚΩΣ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΑΡΓΙΕΣ: ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ, Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, Η Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, Η 15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ)ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ).

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΑΣ, ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ; ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΑΙΑ…ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ !

    Reply
  6. Ανώνυμος

    8:24 ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ. Η ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΧΟΛΕΒΑ
    ΚΑΙ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ-ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
    ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ….

    ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ….

    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΤΑΞΕΙ-ΣΥΝΕΠΕΙΣ+ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
    ΚΑΙ ΑΣ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ Κ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ
    ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ+ΣΕΒΑΣΜΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

    ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ.ΚΑΙ ΥΜΙΝ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΣΤΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΝΩ
    ΑΠΛΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΘΕ 3 ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ

    ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

    ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
    ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ 8.17
    ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

    ΑΝΤΕ ΒΑΛΕ ΤΟ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 11 ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΧΡΗΣΤΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ. ΣΕ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ 8:13 ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΕΙΣΑΙ

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΘΑ ΕΒΡΙΣΕΣ ΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΩΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΒΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΓΙΟΣ
    ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΑΠΟ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΕ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ..

    ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΑΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ
    ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ

    ΤΗ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΗΛΙΘΙΕ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΩ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ΜΑΖΟΧΑ

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΝΑΙ ΣΠΑΩ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ 7:51 μ.μ.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΙΣΤΟ. ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    χαχαχαχαχαχαχαχΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ.ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ.ΑΝΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΛΥΣΑΞΕΤΕ ΚΟΤΕΣ.ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

    Reply
  17. Ανώνυμος

    7:40 ΑΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΣΚΑΤΟΠΟΥΣΤΕ. ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΤΟ Β. ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΟΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΣΥ ΜΑΓΚΑ ΤΟΥ PC

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

    Reply
  19. Ανώνυμος

    7΄26 εχει πακιστανια εκει να σε γαμανε η περνανε απο ενα στα γρηγορα οι περαστικοι αλλοδαποι εχει και αλλους μαλακες αθεους σαν και σενα η β.ελλαδα; δεν εχεις ουτε τα αρχιδια να πεις σε πιο μερος μενεις ακου β.ελλαδα ευχαριστω το θεο που δεν εγινα αθεος

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΑΙΝΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΤΙΣ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ.

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Παιδιά πιο καλα να δίδετε σημασία στα λοβοτομημένα χριστιανόπουλα.

    Όταν βλέπετε παπά να πιάνετε φανερά τα αρχίδια
    σας και να φτύνετε ροχάλες.

    Εμένα όταν με βλέπουν οι παπάδες που με ξέρουν αλλάζουν δρόμο τρέχοντας τρομοκρατημένοι.

    Κάντε το κι εσείς..

    Reply
  22. Ανώνυμος

    7:23
    Που είδες ότι βρίζω τον Χριστό. Τον Χριστό τον βρίζατε εσείς πριν γίνεται παπάδες. Τώρα πουλάτε τα λόγια του Χριστού για να γεμίσετε τις κοιλιές σας.
    Το κοπρίτης στο επιστρέφω.

    Reply
  23. Ανώνυμος

    Η χριστιανική ηθική βασίζεται στα εφευ- ρήματα τής ένοχης συνείδησης και τής ενοχής, που τελικά αναστέλλουν την ελεύθερη βούληση και επομένως την ίδια την ελεύθερη εξέλιξη τής ζωής. Η έλλειψη βούλησης εξαγιάζεται στο χριστιανισμό κατά τον Ευαγγελισμό, όταν άβουλη η Μαριάμ ακούει και δέχεται μοιρολατρικά αυτά, που τής ανακοινώνει ο Γαβριήλ, ψελλίζοντας: «Ιδού η δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου» (Λουκ.1,38).

    Reply
  24. Ανώνυμος

    ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΟΠΡΙΤΗ 7:20. ΑΛΛΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

    Reply
  25. Ανώνυμος

    Αδελφοί μου Χριστιανοί.

    Σε λάθος δρόμο πορεύεστε.
    "Το δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώτε" το έχετε αντικαταστήσει με το πληρώστε για να λάβετε, πληρώστε να βαπτισθείτε, πληρώστε να παντρευτείτε, πληρώστε να πεθάνετε.
    Και πεθαμένος ακόμη θα συνεχίσεις να πληρώνεις για τα μνημόσυνα.
    Χαμός γίνεται για μια θέση ιερέα στο Γ΄Νεκροταφείο.

    Reply
  26. Ανώνυμος

    ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΉΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

    Reply
  27. Ανώνυμος

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΜΑΓΚΑ ΤΟΥ PC

    Reply
  28. Ανώνυμος

    ΦΙΛΕ 7.09 ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΘΥΜΗΣΟΥ ΑΜΑ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΘΕΡΙΟ ΑΝΗΜΕΡΟ

    Reply
  29. Ανώνυμος

    ΧΑ ΧΑ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΛΑΣΕΙΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΑΘΗΝΑ ΜΕΝΩ ΕΣΥ ; ΣΕ ΠΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ;

    Reply
  30. Ανώνυμος

    ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΡΕ 7.09 ΑΝΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ

    Reply
  31. Ανώνυμος

    ΟΧΙ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕ ΓΑΜΑΩ ΒΡΩΜΟΚΟΛΗΔΕΣ ΣΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΧΑΧΑ

    ΛΕΣ ΝΑ ΚΩΛΟΣΩ ΡΕ ΒΛΑΚΑ 7.07 ΠΕΣ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΩ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ

    Reply
  32. Ανώνυμος

    ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ?

    Reply
  33. Ανώνυμος

    7:04 ΕΣΥ ΡΕ ΜΟΓΓΟΛΕ Μ ΕΒΡΙΣΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ; ΚΟΤΑ

    Reply
  34. Ανώνυμος

    6΄56 ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥΣΤΗ ΑΘΕΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΑΛΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΣΤΑΚΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΒΛΑΚΑ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΕ

    Reply
  35. Ανώνυμος

    ΓΡΑΨΕ ΕΣΕΙ ΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΒΑΡΕΜΕΝΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 6:55 μ.μ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

    Reply
  36. Ανώνυμος

    6:40 ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΤΠΗΡΧΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ! ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΑΛΙΑΔΕΡΦΗ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ! ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΛΙΟΚΟΥΦΑΛΕΣ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΑΣ.

    Reply
  37. Ανώνυμος

    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΖΩΟ 6΄24 Κ 6.30 Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ

    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΣΕ ΛΕΓΑΝΕ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΟΦΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

    ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΝΕ.

    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΖΩΑ

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΩΦΙΣΕΤΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤ ΑΜΠΕΛΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΗΛΙΘΙΑ ΦΛΩΡΙΑ

    Reply
  38. Ανώνυμος

    6.32μ.μ.

    Άπό ποιο ίδρυμα σε βγάλανε?
    Μήπως από το Δαφνί?

    Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή…κανέλα !!

    Reply
  39. Ανώνυμος

    ΠΟΣΑ ΠΑΠΑΔΑΡΙ ΕΧΟΥΝ ΧΥΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΒΛΗΜΑ ΕΕΕΕ ΒΛΗΜΑ !!!!!! ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΗΣΑΝ

    Reply
  40. Ανώνυμος

    6:14 Βλακα, η εκκλησια να βοηθησει την πατριδα σε αυτη την δυσκολη συγκυρια. Να βαλει το χερι στην τσεπη και να δειξει εμπρακτα χριστιανικη αγαπη. Αλλα μονο να ζηταει ξερει. Να ανοιξει τα σεντουκια της και να κανει επενδυσεις στην οικονομια να δωσει δουλεια στους ανεργους. Κοπροσκυλα ανθελληνες παπαδες, μια ζωη συμμαχουσατε με τον εχθρο, αρκει να καλοπερνατε εσεις.

    Reply
  41. Ανώνυμος

    6.14

    (εσείς) ησυχάσεται
    (εσείς) χαζέψεται
    (εσείς) να γράφεται

    Αγράμματε εκθέτεις το βρώμικο παπαδαριό με
    τα ελληνικά σου.

    Σου ξαναλέω . Πόσους παπάδες ανέλαβε το κράτος να μισθοδοτεί???

    Βλήμα εεεεεεεε βλήμα !!!!!

    Reply
  42. Ανώνυμος

    ΡΕ ΚΟΛΟΒΛΑΧΕ ΧΟΛΕΒΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ! ΤΟΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΟΣΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ(ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ;). ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ. ΑΙΝΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.

    Reply
  43. Ανώνυμος

    ΜΠΡΑΒΟ ΖΩΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΚΕΟΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΠΙΔΕΙ ΕΙΣΕ ΖΩΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ

    Reply
  44. Ανώνυμος

    5.47 εισαι ζωο
    ας επιστρεψει το κρατος τη περιουσια της εκλησιας που πηρε και ας κοψει τη μισθοδοσια
    στη συμβαση χαρισε η εκλησια στο κρατος τα 34 της περιουσιας της και το κρατος ανελαβε την μισθοδοσια των κληρικων και μονο
    οι μοναχοι δεν πληρωνονται

    ας ακυρωθει λοιπον για να ησυχασεται ρε ζωα που σας εχει βαλει ο παγκαλος να γραφεται στα block για να χαζεψεται εστω και εναν με τις μαλακιες που γραφετε ηλιθιοι προβοκατορες

    Reply
  45. Ανώνυμος

    ΔΙΟΤΙ ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΥΜΦΗΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΝΘΕΡΑΣ ΑΥΤΗΣ.

    Reply
  46. Ανώνυμος

    Κων. Χολέβας = Ένας κηφήνας που γλείφεται στις πατερίτσες των δεσποτάδων για να βγάλει τα προς το ζην, πότε στη μια μητρόπολη, πότε στην άλλη..

    Reply
  47. Ανώνυμος

    Άλλος τελεβάντος και πασίγνωστο εκκλησιαστικό
    φασιστοειδές ο χολέβας.

    Για πες μας ανθρωπάκο , πόσους παπάδες και δεσποτάδες ανελαβε το κράτος να μισθοδοτεί όταν
    ανέλαβε αυτή την υποχρέωση σε σχετική ανταλλαγή με την εκκλησιαστική περιουσία ???

    Είναι υποχρεωμένος ο ελληνικός λαός να πληρώνει
    το παπαδαριό άσχετα αν είναι χίλιοι ή εκατό χιλάδες ?

    Είσα σοβαρός ανθρωπάκο??

    Δηλαδή με την κρίση που υπάρχει να πάμε όλοι να γίνουμε παπάδες για να τρώμε κι από τις τέσσερεις μασέλες ???

    Δεν πάς να πηδηχτείς από το παράθυρο πολιτικέ "επιστήμονα" του κώλου !!!

    Reply
  48. Ανώνυμος

    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΣΟΣΙΑ(ΛΗΣΤΗΣ) youtube ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ….ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓIA NA MΠOYKAΡOYME ΣTH BOYΛH……ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ…..ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *