Τούρκοι «φλερτάρουν» με τη Χαλκιδική

Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Χαλκιδική, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη υποδομών για προσέλκυση τουριστών από τη γειτονική χώρα, αποκάλυψε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που η Turkish Airlines ανακοινώνει ότι «πυκνώνει» τις πτήσεις της μεταξύ Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης και οι τουριστικοί φορείς των δύο χωρών θέτουν τις βάσεις για συνεργασία.

«Χαιρετίζουμε τη διάθεση που έδειξε ο ……..
Τούρκος πρόξενος για εκτέλεση επενδύσεων στην περιοχή μας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πολυγύρου Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος μετά τη…..
συνάντηση που είχε χθες με τον Τούρκο διπλωμάτη, προσθέτοντας πως «σε προσεχή μας συνάντηση θα έχουμε έτοιμες τις προτάσεις μας, ώστε να συγκροτήσουμε από κοινού ένα σχέδιο δράσης ευελπιστώντας ότι σύντομα θα έχουμε και αποτελέσματα προς όφελος της περιοχής μας».

Στη λογική της ενίσχυσης των τουριστικών ροών προς τη Χαλκιδική, εν τω μεταξύ, αναμένεται να λειτουργήσει και η απόφαση των τουρκικών αερογραμμών, να προσθέσουν προσεχώς δύο ακόμη απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη.

Οι νέες συνδέσεις όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής Β. Ελλάδος της Turkish Airlines, κ. Utku Yazan, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ, μεταξύ 9-12 Φεβρουαρίου στην Πόλη, θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και έρχονται να προστεθούν στις υφιστάμενες τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, που εκτελούνται από το Μάιο του 2011.

Στη συγκεκριμένη έκθεση μετείχε επιχειρηματική αποστολή φορέων του τουριστικού κλάδου της Χαλκιδικής, τα μέλη της οποίας συναντήθηκαν με Tour Opera-tors της Τουρκίας και τουλάχιστον δύο από αυτούς ήδη πρόσθεσαν τα θέρετρα της Χαλκιδικής στα προγράμματά τους. Επαφές έγιναν και με τον εμπορικό ακόλουθο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικού Εμπορίου κ. Tuba Cobas, αλλά και με το Δ.Σ. της TURSAB (Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας), με το οποίο συζητήθηκαν δράσεις συνεργασίας.

Λεωνίδας Λιάμης

simantra.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *