«Αγαπούλα, την κουκούλα»

Γράφει Η Χαριτίνη Ρασιά
Δημοσιογράφος

Τα ανδρείκελα εκχωρούν στους λεχρίτες των αγορών τα έσοδα από τον ορυκτό μας πλούτο. Αυτό συνάγεται από την υπαγωγή τους στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας στο Ταμείο ΑΕ εκτελώντας τις προδοτικές συμφωνίες, ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου. Αυτό θα θεωρηθεί εθνική προδοσία και οι εμπλεκόμενοι θα λογοδοτήσουν σύντομα στην …..
ελληνική δικαιοσύνη.

Όλον αυτόν τον καιρό, όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν τα τριτοκοσμικά λαμόγια σε ρόλο Αλ Καπόνε, να δρουν ως πράκτορες της Τρόικας.

Πριν καιρό άκουσα τον Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον να λέει πως η επιστολή που ζητήθηκε από τον Σαμαρά υποδείχτηκε από κάποιους εσωτερικούς κουκουλοφόρους. Όλο λοιπόν το παιχνίδι που παίζεται αυτόν τον καιρό με τους εκβιασμούς για τις δόσεις και την περεταίρω εξαθλίωση των εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα, είναι δουλειά των κουκουλοφόρων, που κινούνται ελεύθερα σε όλα τα οικονομικά και πολιτικά επίπεδα της πατρίδας.

Από μέσα υποδεικνύεται ο τρόπος της δράσης των κατακτητών μας.

Παρακολουθούμε όλοι τον διορισμένο πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνει ήπιος και γλυκούλης. Αν ήταν αυτό πραγματικότητα, δεν θα είχε φθάσει στους ηγετικούς θώκους του παγκοσμίου οικονομικού γίγνεσθαι.

Για μένα είναι αποφασιστικός, σκληρός και αμετακίνητος σ’ αυτά που του υποδείχτηκαν από τα παγκόσμια συμφέροντα.

Η Ελλάδα είναι πολύ πλούσια χώρα σε υπέδαφος και υποθαλάσσιες πηγές ενέργειας. Άκουσα από ένα κανάλι και το γράφω με επιφύλαξη πως ο κ. Παπαδήμος άφησε να εννοηθεί πως αγνοεί ή μάλλον δεν συζητά για εκλογές.

Ο κ. Παπούλιας είπε πως δεν θα γίνει ο πρόεδρος της δραχμής. Όπως διαβάζω σε κείμενο της Καθημερινής της 7 του Γενάρη, ο κ. Παπούλιας προτιμά κυβέρνηση τύπου Μόντι χωρίς χρονικούς περιορισμούς στη θητεία της. Θα ήταν πιο ενδεδειγμένη, φρονεί ο Πρόεδρος.

Λυπάμαι που οι δημοσιογράφοι δεν του υπέδειξαν να παραιτηθεί για να μη γίνει ο πρόεδρος της δραχμής.

Οι Έλληνες ξυπνήσανε, ξέρουν καλά πλέον πως όλη η κρατική εξουσία, μηδέ του προέδρου εξαιρουμένου, εν γνώσει τους τρομοκρατούν τον λαό, με τη χρεοκοπία που θα υποστούμε, αν γυρίσουμε στη δραχμή…

Μήπως δεν έχουμε χρεοκοπήσει, όταν τρία εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας;

Όλοι αυτοί οι κλεφτοκοτάδες, που φέρανε την Ελλάδα σ’ αυτή τη θέση, προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτοί θα βάλουν τάξη και θα τιμωρήσουν τους κλεφταράδες συναδέλφους τους.

Όλα αυτά τα κατασκευάσματα που κυβερνάνε αυτή την στιγμή τον τόπο, δεν έχουν ελληνική οικογένεια.

Έχουν πάρει αλλοδαπές και μεταβλήθηκαν σε απάτριδες και ανάλγητους έναντι των τέως συμπατριωτών τους.

Οι παλιοί λέγανε «παπούτσι από τον τόπο σου, ας είναι και μπαλωμένο». Κάτι ήξεραν.

Διαβάζω τον Τύπο και παρακολουθώ τον τρόπο γραφής του Νίκου Μπογιόπουλου.

Έχει λοιπόν μια φωτογραφία του Σημίτη να μας δείχνει το ευρώ και πλάι του ο νυν διορισμένος πρωθυπουργός να χειροκροτεί για την υπαγωγή της Ελλάδας στην κλίνη του Προκρούστη. Ήταν το 2002. Λίγα χρόνια μόνο πέρασαν κι έφθασαν οι Έλληνες το 2012 στην εσχάτη ένδεια.

Με ρωτάνε διάφοροι, πόσα λεφτά θα μείνουν στην Ελλάδα από τα δάνεια που έρχονται, με τα νέα επιτόκια; Δεν γνωρίζω λεπτομερώς, όμως άκουσα ότι όσα παίρνουμε είναι με τοκογλυφικούς όρους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *