Ένταση έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Χημικά και προσαγωγές

Η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές ατόμων, ένας εκ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης…

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών, που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Μερίδα συγκεντρωμένων επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές ατόμων, ένας εκ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο Θ.Κοτσιφάκης είπε ότι έχουν προσαχθεί 16 εκπαιδευτικοί και μία σχολική φύλακας. «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί. Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας άφησαν να διαδηλώσουμε.

Δεν είχαμε κλείσει τον δρόμο. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία» δήλωσε. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Σημειώνεται πως για σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να εξειδικευθεί ο στόχος των 11.000 απολύσεων εντός του 2014.  

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *