Λαγκάρντ: «Το ΔΝΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα»

H επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εκφράζει τους φόβους της για κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης ενώ εκτιμά πως τόσο του ΔΝΤ όσο και η ΕΕ θα βοηθήσουν την Ελλάδα.

“Θα κάνουν τα πάντα για να γίνει και πάλι η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και να μπορέσει η χώρα να…..
εξυπηρετήσει το χρέος της» είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στο θέμα της βοήθειας προς την χώρα μας η κ. Λαγκάρντ τόνισε τα εξής:

– «Πρώτον, δεν το αποφασίζω εγώ αυτό. Δεύτερον, πιστεύω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, είτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ είτε τα μέλη της Ευρωζώνης, είναι αποφασισμένοι να λειτουργήσει το πρόγραμμα για τη διάσωση της Ελλάδας και κατ’ επέκταση του ευρώ. Θα κάνουν τα πάντα για να γίνει και πάλι η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και να μπορέσει η χώρα να εξυπηρετήσει το χρέος της».

Στην Ευρωζώνη εμφανίζονται συνεχώς νέα εμπόδια. Η Φιλανδία π.χ. απαιτεί να παράσχει η Ελλάδα εγγυήσεις, προτού της χορηγήσει νέα βοήθεια Και άλλες χώρες θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Δεν αμφισβητείται έτσι ο μηχανισμός διάσωσης συνολικά;

« Όπως έχω αντιληφθεί, οι χώρες της Ευρωζώνης επεξεργάζονται μια λύση, η οποία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες κάθε χώρας ξεχωριστά. Μια λύση κομμένη και ραμμένη μόνο στα μέτρα της Φιλανδίας, που δεν θα ταιριάζει σε καμιά άλλη χώρα, δεν πρέπει να υπάρξει. Είμαι σίγουρη ότι τα μέλη της Ευρωζώνης έχουν συνείδηση της ευθύνης τους και θα βρουν μια λύση».

http://www.newscode.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *