Ηλεία: Πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι και καλλιέργειες στον Κακόβατο!

Την οργή της φύσης με τον πλέον οδυνηρό τρόπο βίωσαν χθες το βράδυ οι κάτοικοι του Κακοβάτου του δήμου Ζαχάρως, καθώς…

η έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε από το απόγευμα της Κυριακής και διήρκεσε αρκετές ώρες, επέφερε την υπερχείλιση χειμμάρρων και ρεμάτων περιμετρικά του χωριού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά σπίτια και αγροτικές εκτάσεις, ενώ κινδύνευσαν ηλικιωμένοι άνθρωποι που «παγιδεύτηκαν» από την… υδάτινη εισβολή στα σπίτια τους.

Στην περιοχή μετέβησαν τάχιστα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Πύργο και τα Κρέστενα, με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου, Νίκο Νικολακόπουλο, προκειμένου να βοηθήσουν τους απελπισμένους κατοίκους και να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας.

Ταυτόχρονα, μαζί με τη συνδρομή των κατοίκων του χωριού προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χαντάκια ώστε να αποσυμφορηθούν από τον όγκο του νερού και να προστατεύσουν ό,τι μπορούσαν από τις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις


Κλειστή σε τρία σημεία η Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας

Η πλημμύρα προξένησε σοβαρά προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες , η διέλευση της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας σε τουλάχιστον τρία σημεία ήταν αδύνατη, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

«Πλωτές πολιτείες» το Λέπρεο και στο Ανήλιο – Παρασύρθηκαν ζωντανά!


Εκτός από τον Κακόβατο, «θύματα» της πλημμύρας έπεσαν και το Λέπρεο και το Ανήλιο, μια και οι περισσότεροι δρόμοι γέμισαν νερό και λάσπη και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ορμητικά νερά παρέσυραν και ζωντανά!

Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε ολονύχτια επιχείρηση για να αποτρέψει περαιτέρω προβλήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

patrisnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *