Ξυπνήστε ρε…Ακόμη δεν μάθατε από τα λάθη του παρελθόντος;


Από την μία η εγκληματική απόκρυψη του μεγέθους του προβλήματος από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Από την άλλη, η συνεχής αναβλητικότητα στην λήψη σοβαρών μέτρων.

Η Ευρώπη δεν βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση μιας και η τραγική Μέρκελ προσπαθούσε με μικροκομματική λογική να πείσει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μεμονωμένο πρόβλημα και πως η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση. Να όμως που έχει.
Έχει πείσει τους Γερμανούς ότι η Ελλάδα είναι η μητέρα όλων των κακών και οι Γερμανοί σαν χαλβάδες δεν σκέφτηκαν μία στιγμη πως είναι πρακτικά αδύνατο μία χώρα 10 εκατομμυρίων να είναι η υπεύθυνη της παγκόσμιας κρίσης. Δεν κατάλαβαν μία στιγμή ότι η…..
.

Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σε ένα κερδοκοπικό παιχνίδι με στόχο το ευρώ ώστε η παγκόσμιες αγορές να στραφούν και πάλι στο δολάριο. Μήπως όμως πίσω από το δολάριο κρύβεται ένα υποτιμημένο Γιεν; Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Να που όμως που και οι άλλες χώρες έχουν σοβαρό πρόβλημα κ. Μέρκελ! Τι έχουν να πουν τώρα οι φίλοι μας οι Γερμανοί; Και οι Ισπανοί άχρηστοί και λαμόγια, και οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί; Αλλά μόνο για την Ελλάδα ξέρουν να λένε για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη (κάτι εφημερίδες τύπου Bind και κάτι γελοίες και εμετικές εκπομπές). Σκοπιμότητες, μικροκομματισμός και τηλεθεάσεις σε όλο του το μεγαλείο!

Στην ενδοχώρα τώρα, η έλλειψη προγράμματος, υποδομής, οργάνωσης, οράματος, η κακοδιαχείριση, η διαπλοκή και η γραφειοκρατία, οδήγησαν την Ελλάδα στο τέλμα, τον υποβιβασμό, την διεθνή και άδικη γελοιοποίηση της. Μία κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που πότε δεν είχε προετοιμάσει να εφαρμόσει. Με ένα πρωθυπουργό με καλές προθέσεις, αλλά οι προθέσεις δεν αρκούν με μία κυβέρνηση που λειτουργεί σε ρυθμούς χελώνας.

Οι διαβουλεύσεις, των διαβουλεύσεων και Γ. Γραμματείς στον ιδεατό, τρισδιάστατο, τύπου Avatar κόσμο τους, που τους ακούμε σε διάφορες ημερίδες να μας λένε το τι πιστέυουν (θαρρείς και είναι αυτοί που χαράζουν την Ευρωπαική Πολιτική…Έλεος…πραγματικά επικίνδυνο αυτό, ας το κοιτάξουν λίγο οι υπουργοί). Χαρακτηριστικά θεωρούμε πως η δουλειά που γίνεται στη διαχείριση κοινοτικών και άλλων πόρων είναι λίγη, με συνεχή αναβλητικότητα και καθυστέρηση και ας βγει κάποιος αν θέλει να μας διαψεύσει. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι λόγο άγνοιας, σκοπιμότητας, ασχετοσύνης, ανικανότητας….το θέμα είναι ότι καλό είναι ο πρωθυπουργός να δει αν τα άτομα που επιλέχθησαν ανταποκρίνονται στις περιστάσεις (και μιλάμε σαφώς για υπουργούς, υφυπουργούς και Γ. Γραμματείς).

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο. Έναν οικονομικό πόλεμο και για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί χρειάζεται κάθετη επιλογή ικανών προσώπων από τον πρωθυπουργό που θα πλαισιώσουν τον κυβερνητικό και διοικητικό μηχανισμό σε όλους τους τομείς. Έναν διοικητικό μηχανισμό που θα πάρει άμεσες και κάθετες αποφάσεις, προσανατολισμένές στην επίτευξη στόχων και σκοπών, ευθυγραμμισμένων με την χάραξη της Ευρωπαικής Πολιτικής και όχι διαβουλεύσεις επί των διαβουλεύσεων και επιτροπές επι των επιτροπών και Γ. Γραμματείς που να οικοδομούν και να προσπαθούν για την χάραξη της Ευρωπαίκής Πολιτικής και όχι να καταργούν. Πρέπει να ξεπεραστεί πολιτικά το διαρθρωτικό πρόβλημα τις χώρας.

Η Ελλάδά είναι σε οικονομικό πόλεμο! Πάρτε αποφάσεις άμεσα και βάλτε ικανούς ανθρώπους στο μηχανισμό και όχι θεωρητικούς που θα μας εκφράζουν τις σοφιστίες τους.

http://www.adesmeutoslogos.co.cc/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *