Δηλώσεις Τσίπρα σε σταθμό των Σκοπίων

Την άποψη ότι με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (όποια και αν είναι αυτή) σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις σχέσεις Σκοπίων – Αθήνας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Κάναλ 5».

«Εμείς δεν περιμένουμε αυτή η απόφαση να λύσει το πραγματικό πρόβλημα. Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι κακώς υπήρξε άρνηση από την ….
πλευρά της Ελλάδας και ενταχθεί η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, θα λυθεί το πρόβλημα; Δεν θα λυθεί το πρόβλημα, μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργηθούν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε στις δηλώσεις του ότι ο Συνασπισμός ήταν από τα πρώτα κόμματα στην Ελλάδα που μίλησε για την ανάγκη να μην αποτελέσει η ονομασία της γείτονος χώρας το μείζον πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών: «… περνάνε τα χρόνια, δεν υπάρχει λύση και είναι κρίμα, διότι υπάρχουν πολλοί τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία των δύο βαλκανικών χωρών, σε πολιτικό επίπεδο, σε πολιτιστικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο, σε εμπορικές σχέσεις. Αυτό το αγκάθι δυστυχώς για πολλά χρόνια διατηρεί αυτές τις σχέσεις παγωμένες».

Σε ερώτηση σχετικά με το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και αν πιστεύει ότι ο λαός της ΠΓΔΜ είναι «Μακεδόνες», ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Πιστεύουμε ότι είναι ένα σλαβικό φύλο, το οποίο στο πέρασμα του χρόνου εγκαταστάθηκε στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που λέγεται Μακεδονία, συνεπώς έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του ονόματος αυτού, στη βάση όμως μιας διαφοροποίησης που θα καθιστά διακριτούς τους Έλληνες Μακεδόνες από τους Σλάβους, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας».

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αντε μετα την "ευφυη" τοποθετηση του στα Σκοπια, να ξανακαψει την Αθηνα…αυτος ξερει..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ

    ΟΞΩΩΩΩΩΩΩ ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ
    ΟΞΩ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Εγω δεν καταλαβενω πως οι μακεδωνες δε τους γαμανε τους συριζεους και τους οικολογους.Οταν ξυπνησουν θα ειναι πια αργα

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι μαλακισμένα τομάρια παριστάνουν τους αρχηγούς!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΖΑΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ? ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ/ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ/ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΛΠ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ (Ή ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ) ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ…
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ….

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ….ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…..ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ…ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ=ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    μια ζωη προδοτεσ οι κομουνιστεσ
    Μιλανε ολοι μιλαει και ο δολοφονοσ τσιπρασ ο αλητης ο τρομοκρατης.

    η γυναικα του αποτι λεγεται ειναι μεγαλη παρτουζιαρα και τσιμπουκλου οπως και ολες οι απλευθερωμενες αριστεριστριες…

    Reply
  8. PIROVOLIMENOS

    nai alla kai autos ean paratirisis milai kai gia exsisou egkatastasi ellinon stin geografiki perioxi tis makedonias..oooooooooopa….to oti eki itane aneka8en ellinika arxea fila kati xil. xronia einai to idio kai to auto me tin lexsi ekgatastasi??..oxi…eprepe na to pi or8a kai fonaxta…emis eimastan aneka8en eki…eisis oi slavoi er8ate proxtes..etsi einai ta pragmata.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Σωστή κατ᾽αρχήν η θέση του Τσιπρα για το σκοπιανό.κάνει σαφή διάκριση μεταξύ σλάβων και ελλήνων μακεδόνων.οι σκοπιανοί ήρθαν σαν σλάβοι και εγκαταστάθηκαν σε μέρος της αρχαίας Μακεδονία ,ενώ οι έλληνες μακεδόνες γεννήθηκαν στη Μακεδονία.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *