Η θλιβερή εικόνα της Βουλής-Η πρόταση μομφής συζητείται σε άδεια έδρανα

Μια θλιβερή, αν μη τι άλλο, εικόνα παρουσιάζει η Βουλή, από χθες που ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ΣΥΡΙΖΑ. …

Είναι χαρακτηριστικό του… ενδιαφέροντος που δείχνουν οι βουλευτές σε σχέση με τη συγκεκριμένη συζήτηση, πως οι (λιγοστοί) μαθητές επισκέπτες της Ολομέλειας, που στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, είναι… πολύ περισσότεροι από τους παρόντες βουλευτές.
Χθες και σήμερα ήταν χαρακτηριστική η απουσία βουλευτών από τη συζήτηση, με τα έδρανα να είναι άδεια και τους ομιλητές, όπως πικρόχολα σχολίασε κάποιος, να ακούν την… ηχώ τους.
Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα το πρωί, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως ακούστηκαν διαμαρτυρίες για την απόφαση του προεδρείου να μειώσει το χρόνο ομιλίας όλων, έτσι ώστε να προλάβουν να τοποθετηθούν όλοι όσοι έχουν γραφεί στους καταλόγους των ομιλητών.
Όπως προκύπτει και από τον κατάλογο των ομιλητών, οι βουλευτές όλων των κομμάτων φαίνεται πως αντί της κρίσιμης πολιτικής συζήτησης, προτίμησαν να παραμείνουν στις περιφέρειές τους ή να εκμεταλλευτούν το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, καθώς και το καφενείο της Βουλής είναι άδειο, σημάδι πως ούτε από εκεί οι βουλευτές δεν παρακολουθούν τη συζήτηση.
Είναι δε ενδεικτικό ότι ακόμα και από την κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέθεσε την πρόταση, μόλις 41 από τους 72 βουλευτές έχουν ζητήσει να μιλήσουν μεταξύ των οποίων κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και εισηγητές.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές σχολίαζαν αρνητικά την ηχηρή απουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα από την διαδικασία σημειώνοντας ότι όφειλε να εμφανιστεί στην ολομέλεια τουλάχιστον κατά την εναρκτήρια τοποθέτηση του κ. Γιάννη Δραγασάκη.
Αντιθέτως, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινοβραδινή εμφάνιση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μετά από μια χαλαρή συζήτηση στο καφενείο της Βουλής με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μπήκε στην Ολομέλεια για να παρακολουθήσει τις ομιλίες του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη αλλά και του κ. Σύρου Λυκούδη της ΔΗΜΑΡ.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το ενδιαφέρον θα περιοριστεί στην απογευματινή συνεδρίαση της Κυριακής κατά την οποία θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός καθώς και στην σχετική ψηφοφορία που θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πηγή: TheBest

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *