Βασιλόπουλα και Βοσκόπουλα!


Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με καμία δουλειά, πόσο μάλλον με την τίμια εργασία του βοσκόπουλου.

Ηξερα κι εγώ για το βασιλόπουλο, το γιό του βασιλιά, που έχει και του πουλιού το χυμό, αφού ο μπαμπάς του, μας εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την διατροφή και επιβίωσή μας και όμως μέσα μας εναντιωνόμαστε σε αυτό το στυλάκι του τυχερού βασιλόπουλου και οι περισσότεροι τον προτιμάμε μεταμορφωμένο σε βάτραχο, όπως τον έχουμε μάθει και με ρητή απαγόρευση φιλιού από οποιαδήποτε θηλυκιά.

Ανέκαθεν όμως, έτρεφα εκτίμηση και σεβασμό για αυτό το επάγγελμα του βοσκόπουλου και το είχα σαν ταλέντο, δεδομένου ότι σαν βοσκόπουλο και θα φυλάει τα πρόβατα και θα τα…..
.

φροντίζει όσον αφορά την διατροφή και το πότισμά τους και ταυτοχρόνως, συγχρόνως δηλαδή, μπορεί και δύναται με έναν επιμερισμό σκέψης με νευρική-νευρασθενική διακλάδωση του δεξιού τεταρτημορίου του εγκεφάλου με το κάτω αριστερό τμήμα του τεταρτημορίου, ακριβώς επάνω από τον συνήθη χώρο και τόπο, ενίοτε και χρόνο λοβοτομής, να σολάρει ασύστολα με την φλογέρα του, παίζοντας σε όλες τις τρύπες.

Ουδέποτε, πλην μιας φοράς δοκίμασα να την φλογεροπαίξω ,αλλά ενώ τα κατάφερα στο παίξιμο, δεν ετύχαινε να συνευρίσκομαι συγχρόνως και με αιγοπρόβατα, οπότε και δεν το δοκίμασα.

Όμως από χτες βοούν τα κανάλια της τηλεόρασης για ένα βοσκόπουλο, παντρεμένο, που δεν πληρώνει φόρους (την πεντηκοστή από κάτι εκατομμύρια)…

Κατ’αρχάς δεν ήξερα ότι είχαν τέτοια κασέ τα βοσκόπουλα, σε αντίθεση με το βασιλόπουλο, που προανέφερα και ο οποίος αρμέγει τους χυμούς που προτιμούμε, του πουλιού, δηλαδή.

Ακολούθως δεν εγνώριζα ότι φορολογούνται και η φύλαξη αιγοπροβάτων, αλλά και η ταυτόχρονη εμφύσηση-εκπνοή εντός λείου, επιμήκους, κυλινδρικού αντικειμένου, φέροντος οπάς (φλογέρα)!

Και εν πάση περιπτώσει, λίγο έλεος δεν βλάπτει…..

Οι συνθήκες επαγγέλματος για τους βοσκούς, εν αντιθέσει με τους βασιλείς και τα τέκνα αυτών, είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολες στα ορεινά, ειδικά το καλοκαίρι, που αναγκάζονται να κατεβάζουν τα ζωντανά στα πεδινά, για να βρούν λίγο χορταράκι να βοσκήσουν.

Και με αυτή τη λογική, τον αρχιτσομπάνη, τον βοσκό, πόσο θα τον φορολογήσουν?

Το καημένο το βοσκόπουλο, τα πρόβατα του βασιλόπουλου φύλαγε κι έπαιζε και τη φλογέρα, μισθωμένα δηλαδή ένα πράγμα, τον μίσθωνε ο αρχιβοσκός ως οδηγό-ξεναγό-διασκεδαστή αιγοπροβάτων!

Γι’αυτό θα λέω, θύμα του αρχιβοσκού το βοσκόπουλο!

φλογεροπαίχτης Ωρωπιώτης

http://oropiotis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *