Κάτοικοι της Πέρδικας δηλώνουν αποφασισμένοι να ρίξουν την πλωτή εξέδρα της ΔΕΠΑ

Κάτοικοι της Πέρδικας Θεσπρωτίας, που επιμένουν να αρνούνται τη διέλευση του Ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή τους και την εγκατάσταση σταθμών συμπίεσης και μέτρησης, δηλώνουν αποφασισμένοι να ρίξουν την πλωτή εξέδρα, που έστησε η ΔΕΠΑ στη θαλάσσια θέση “Ομπρέλα 2”. Η Επιτροπή Αγώνα κατά του Φυσικού Αερίου έχει διασαφηνίσει σε όλους τους τόνους, ότι θα αντιδράσει με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε απόπειρα έναρξης των εργασιών στην….
Πέρδικα. Το ιστολόγιο “Το Καφενείο της Πέρδικας”, παρουσίασε ως εξής το γεγονός: “Η ΔΕΠΑ συνεχισει να προκαλει.Σημερα 19-04-2011 εστεισε πλωτη εξεδρα στη θαλασσια περιοχη του Παρπα- Μαλι (ΘΕΣΗ ΟΜΠΡΕΛΑ 2), στην περιοχη που θελει να γινει προσγειαλειωση του αγωγου!! Μη σεβομενη τη θεληση της τοπικης κοινωνιας,γραφοντας κανονικα τις αποφασεις της τοπικης αυτοδιοικησης,στα παλαιοτερα των υποδηματων της ,μια πολυεθνικη εταιρια ερχεται και κανει οτι θελει στον τοπο μας.Συμφωνα με το σχεδιο αποκρατικοποιησεων ,η ΔΕΠΑ ειναι η πρωτη προς πωληση ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΕΚΟ).
Ο κ.Τζιοβαρας (περιφερειακος συμβουλος και υποψήφιος αντιπεριφερειαρχης) σε σχολιο του μας ελεγε οτι θα πριν απο καθε ενεργεια της πολιτειας πρεπει να προηγηθει διαβουλευση με την τοπικη κοινωνια.
Το Δ.Σ. του Δημου Ηγ/τσας πηρε μια αποφαση που λεει εξω ο αγωγος και το εργοστασιο συμπιεσης
απο τα διοικητικα ορια της Δημοτικης Ενοτητας Περδικας!
Με την σημερινη μας αποκαλυψη φαινεται πως ο Δημαρχος Ηγ/τσας δεν σεβεται ουτε τις αποφασεις που υπογραφει!
Χρειαζομαστε ενα Δημαρχο μπροσταρη στους αγωνες κι οχι συνεργαζομενο με τις πολυεθνικες εταιριες!
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ:
ΘΑ ΣΕΒΑΣΘΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ‘Η ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ;”.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. ΔΙΓΕΝΗΣ

    'ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ'ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ' ΤΥΠΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αυτοί που αντιδρούν είναι κρατικοδίαιτοι δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται η τίποτα οικολόγοι του κόλου που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όταν όλη η Ελλάδα θα πεινάει θα ζητάνε από τις κυβερνήσεις χρήματα για να ζήσουν. Δεν πάνε να δουν πως βγαίνει το μεροκάματο και να αφήσουν τις μα….ες.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    αν η δεπα προσλαβει τα παιδια τους με 1000€/μηνα θα την κανουν βαβα. καλα προβατακια ειστε και εσεις!!!!!!!!!
    μπεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    για ποιό λόγο δεν θέλουν το έργο στην περιοχή τους. ας μας δώσουν ένα πειστικό επιχείρημα. να μη παραπονιόμαστε μετά οτι ο τόπος αυτός πάει κατα διαόλου όταν τις λιγοστές επενδύσεις που γίνονται με το σταγονόμετρο δεν τις αφήνουμε και τις διώχνουμε. τί σε νοιάζει εσένα κύριε κάτοικε της Πέρδικας για το κέρδος της πολυεθνικής?αυτό σε μάρανε?αυτό θα υπάρξει ούτως ή άλλως..κοίτα να δείς πως απο την επένδυση αυτή μπορείς να επωφεληθείς εσύ και ο τόπος σου και άσε τις οικολογικές μαλακίες..όταν θα πεινάς και δε θα έχεις να φάς ψωμί έλα να μου πείς οτι το φυσικό αέριο είναι επιβλαβές κλπ.. οι ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης βλ. Γερμανία, Νορβηγία κλπ είναι λιγότερο έξυπνες απο εσάς και οι κάτοικοί τους ηλίθιοι? Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ…ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ..ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΑΣΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ (ΔΑΝΕΙΚΑ) ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ(ΒΛΕΠΕ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ) ΚΑΙ turbo NAVARA (ΒΛΕΠΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 30 ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ NAVARA ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΓΚΑΕΙ) ΟΥΣΤ.. ΑΥΤΌΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ Γ….ΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Οι "μεγάλοι άνδρες της περιοχής" είναι απόντες από τα τεκταινόμενα. Πού είναι οι κατά καιρούς βουλευτές, που είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος, που είναι ο νυν βουλευτής,πού είναι οι φωστήρες μας τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, που κρύφθηκαν και δεν παίρνουν θέση;

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Εσεις εκει περα ειστε λιγο χαζοι. Φυσικο αεριο = ΑΕΡΙΟ. Δεν ειναι πετρελαιο να μολυνει σε περιπτωση διαροης και το καλο ειναι οτι θελει λιγο χρονο μεχρι να διαλυθει στον αερα.
    Γεωπολιτικα σας συμφερει ενας αγωγος εκει διοτι διασφαλιζει την Ελληνικοτητα της περιοχης λογω οικονομικης δραστηριοτητας.
    Αστε τις οικολογικες μαλακιες και φορντιστε το επιπεδο ασφαλειας να ειναι προτυπο και μην τους πιεζετε σε προχειροτητες διοτι ειναι εις βαρος σας

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *