Ο Γιώργος Λεκάκης παρουσίασε το βιβλίο «Άγνωστη Μικρά Ασία» στον ξενώνα «Ακαλανθίς»


Στον ξενώνα «Ακαλανθίς» στα Ριζώματα Ημαθίας παρουσίασε το βιβλίο του «Η Άγνωστη Μικρά Ασία» ο συγγραφέας και στιχουργός Γιώργος Λεκάκης, ο οποίος έχει – όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς – και ημαθιώτικες καταβολές (η μητέρα του κατάγεται από το Πλατύ Ημαθίας).

Με έναν καφέ, απλά και λιτά, ο Γιώργος Λεκάκης υποδέχθηκε τους πολλούς φίλους του, που ανέβηκαν στο οροπέδιο του Ιτέβου, ερχόμενοι από πολλά χωριά του νομού μας (αλλά και γειτονικών νομών – Κοζάνης, Πιερίας, Σερρών, κλπ.), γι’ αυτήν την παρουσίαση (που κράτησε 1,5 ώρα!) και να συνομιλήσουν μαζί του.

Την εκδήλωση προλόγισε η δήμαρχος Βερροίας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, η οποία μίλησε κολακευτικά για το έργο του συγγραφέα, χαρακτηρίζοντάς τον σύγχρονο περιηγητή και….
.

διαβάζοντας κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο, το οποίο είναι ήδη στην β΄ του έκδοση (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κάδμος», τηλ. 2310-252.320).

Στο τέλος της παρουσιάσεως ο συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του, καθώς και άλλων βιβλίων του που υπήρχαν στην εκδήλωση (όπως τα βιβλία του για την Σαμοθράκη, την Ίμβρο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Ελλάδος Εγκώμιον, κ.ά.).

Την έκθεση πλαισίωνε έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Αναζωή», της ζωγράφου Άννας Αυγέρη, εξ Αθηνών. Η ίδια η ζωγράφος ξεναγούσε κι ανέλυε στους ενδιαφερόμενους τα έργα της.

Ανάμεσα στους πολλούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο εκ Θεσσαλονίκης εκδότης Βασίλης Χρήστου (εκδ. «Ερωδιός» και «Κυρομάνος»), ο τεχνικός σύμβουλος του νομάρχη Ημαθίας Ιωάννης Λαμπίδης, κ.ά.

Την ζεστή εκδήλωση έκλεισαν με τραγούδια ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Μανιάτης και μια ομάδα νέων μουσικών, με τον Αλέξανδρο Ψωμόπουλο (μπουζούκι), τον Βασίλη Καραθεοδώρου (ούτι) και τον Γιώργο Σκηπετάρη (κλαρίνο).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *