Επτά νέες δράσεις για την απασχόληση των νέων

Επτά νέα προγράμματα και 13 παλιά (που υλοποιούνται ήδη) περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της….
επιχειρηματικότητας των νέων.

Σε μια περίοδο που η ανεργία σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο χρειάστηκαν τρία μέλη της κυβέρνηση, οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για να παρουσιάσουν μια δέσμη μέτρων κυρίως παλαιών για την τόνωση της απασχόλησης.

Συνολικά, το σχέδιο δράσης αφορά 450.000 ανέργους και έχει προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ. Τα νέα προγράμματα αφορούν σε 62.000 άνεργους που επιδοτούνται από τα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας και άλλους 3.100 από τα προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Και τα επτά νέα προγράμματα θα ξεκινήσουν εντός του πρώτο τριμήνου του έτους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόσο ο Γιάννης Βρούτσης όσο και ο Κωστής Χατζηδάκης παραδέχτηκαν ότι δεν είναι περίοδος για κομπασμούς και υπογράμμισαν ότι πρέπει να συνδυαστούν οι συγκεκριμένες δράσεις με προσπάθειες σταθεροποίησης της οικονομίας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *