“Απόστολε έπαιξες και έχασες”

Ο αντικαταστάτης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, απέδειξε τις τελευταίες μέρες ότι δεν έχει την πολιτική ωριμότητα και την πολιτική ευελιξία, προκειμένου…

να αποφεύγει εμπόδια και καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα και στη δική του εξέλιξη, αλλά και στο πολιτικό χώρο που εκφράζει.

Είναι σίγουρο ότι δεν είχε πρόθεση στο να δημιουργήσει πρόβλημα καλώντας τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ήταν καθαρά ένα διαδικαστικό θέμα, που όμως ο έξυπνος και ευέλικτος πολιτικός το αντιμετωπίζει στη γέννησή του.

Από εκεί και πέρα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας πέφτει σε συνεχή λάθη πολιτικής απειρίας. Ακόμα, απέδειξε ότι δεν επικοινώνησε με την κεντρική εξουσία και δεν είχε τρόπο να αντιμετωπίσει το θέμα με τη Χρυσή Αυγή. Βγαίνοντας στις τηλεοράσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις άλλων δημοσιογράφων, έκανε τη μία γκάφα μετά την άλλη, και τελικά έμεινε μόνος και εκτεθειμένος δίπλα στον Μπουτάρη, τον οποίο είχε καταγγείλει νωρίτερα!

Τι κατάφερε με τις δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας; Δέχθηκε σκληρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε την παραίτησή του και δέχθηκε «άδειασμα» από τη Νέα Δημοκρατία. Άλλος στη θέση του ή θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει με βαρείς χαρακτηρισμούς στην απομάκρυνσή του. Να ξέρει ότι το θέμα για τον Βενιζέλο δεν τελείωσε, όπως δεν τελείωσε και για τη Νέα Δημοκρατία. Διότι ξέρει πολύ καλά πως αν ο Βενιζέλος σκληραίνει τη στάση του απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και αποχωρήσει, τότε κανένας Σαμαράς δε θα είναι Πρωθυπουργός και κανένας Υπουργός δε θα είναι στη θέση του. Ισχυρός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα ο αδύναμος.

Ακόμα κατάφερε να ικανοποιήσει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία δεν τον θέλουν για Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, και παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Υπουργό χωρίς αρμοδιότητες, κ. Καράογλου, να ελπίζει σοβαρά πλέον στην υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι δυνατόν να βρεθεί εκτός παιχνιδιού ο κ. Τζιτζικώστας χωρίς να το καταλάβει, αν λειτουργήσουν τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα δημιούργησε έναν πόλο που μπορεί να γίνει ο σοβαρότερος διεκδικητής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας! Είναι ο Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος χτύπησε στα ίσια τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στις προηγούμενες εκλογές. Σήμερα ο Μάρκος Μπόλαρης δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Αν δηλώσει σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητος, μπορεί αν παραμείνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, να συσπειρώσει γύρω του και το ΠΑΣΟΚ που σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο παραμένει ισχυρό, τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο κι αν φαίνεται…τραβηγμένο αυτό το σενάριο είναι κάτι που συζητείται έντονα τις δυο τελευταίες μέρες και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Από μόνος του ο Μπόλαρης και με τη στήριξη ενός μόνο κόμματος δε θα έχει καμία ελπίδα, αλλά μια συμμαχία έστω και ετερόκλητη σε αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι δυνατόν να επαναφέρει και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που για πολλούς και διαφόρους λόγους ψηφίσουν αυτή τη στιγμή κάτι άλλο.

Άρα λοιπόν ο Απόστολος Τζιτζικώστας από εκεί που κατέβαινε καβάλα στο άλογο για την Περιφέρεια, τώρα φαίνεται ότι αναζητά…γαϊδούρι για να ακολουθήσει το δρόμο των περιφερειακών εκλογών. Αλλά είναι βέβαιο ότι άλλη η ταχύτητα του αλόγου και άλλη του γαϊδάρου!

Ας μη ξεχνά ακόμα ο κ. Τζιτζικώστας, ότι ο ίδιος δεν είναι εκλεγμένος με την έννοια ότι δεν εκλέχθηκε με σταυρό προτίμησης. Άλλο η απευθείας εκλογή κι άλλο η εκλογή με σταυρό.

avriani-math.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *