Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί φίμωση του κοινοβουλευτικού διαλόγου

Για επιχείρηση «φίμωσης του κοινοβουλευτικού λόγου» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην επιστολή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Τριαντάφυλλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητά να λάβει μέτρα προστασίας του κοινοβουλίου από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ίδιοι που εδώ και καιρό πρωταγωνιστούν στον ευτελισμό του κοινοβουλευτικού διαλόγου και στην εκτράχυνση των πολιτικών ηθών και έχουν καταγράψει αμέτρητες χυδαίες, αγοραίες, συκοφαντικές και υβριστικές επιθέσεις εναντίον μου, τις οποίες έχει παρακολουθήσει το πανελλήνιο και τις οποίες κατά καιρούς αναγκάζονται να ανακαλούν, οι ίδιοι επιδίδονται σε προσπάθειες αντιπερισπασμού, αποπροσανατολισμού και φίμωσης εκείνου ο οποίος ζητά έλεγχο και λογοδοσία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυρία Κωνσταντοπούλου και συνεχίζει «Κατά των συγκεκριμένων μελών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. κ.κ. Παναγιώτη Ρήγα και Κ. Τριαντάφυλλου) που υπογράφουν την εναντίον μου επιστολή έχω εδώ και μήνες καταθέσει μήνυση, μετά από σωρεία συκοφαντικών και υβριστικών επιθέσεων εναντίον μου, που κατά σύστημα εξαπολύουν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι συνάδελφοί τους στο ΠΑΣΟΚ, ιδίως όταν επιμένω στη διερεύνηση θεμάτων που άπτονται της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, όπως στην περίπτωση της Λίστας Λαγκάρντ, όπου ο Π. Ρήγας αφενός επιδόθηκε σε ρεσιτάλ επιθέσεων εναντίον μου, αφετέρου αναγκάσθηκε να δηλώσει μετανιωμένος από τηλεοράσεως, για να αποδειχθεί εν συνεχεία αμετανόητος».

Χαρακτηρίζει τους επιστολογράφους «ευθυνόφοβους» και επισημαίνει πως «αντί να διεκδικούν την αδιαφάνεια και την στρέβλωση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, ας δώσουν στη δημοσιότητα την αναλυτική καταγραφή και τα εντάλματα πληρωμών των κονδυλίων που εκταμιεύθηκαν και των ποσών που δαπανήθηκαν από την Κυβέρνηση και τη Βουλή για την Ελληνική Προεδρία, για δείπνα, γεύματα και λοιπές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες, με δημόσιο χρήμα κάποιοι έκαναν δημόσιες σχέσεις. Αντί να ψελλίζουν δικαιολογίες που είναι καταγέλαστες για ένα παιδί, ας αιτιολογήσουν πού και με ποια κριτήρια διατέθηκαν τα χρήματα αυτά που μόνοι τους διαχειρίσθηκαν οι Κυβερνητικοί εταίροι και ποια αποτελέσματα πέτυχαν για τη χώρα στο εξάμηνο της Προεδρίας.

Ως προς το αίτημα συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων με αντικείμενο τη φίμωσή μου και με δεδομένο ότι στη διάσκεψη αυτή συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα όπως οι Α. Νεράντζης και Χ. Μαρκογιαννάκης και εκπροσωπούνται με δυσανάλογη συντριπτική πλειοψηφία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δε μένει παρά να αναρωτηθεί κανείς για πόσο ακόμη θα επιδιώκουν ξεδιάντροπα ορισμένοι να παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά.

Ως προς την ανακοίνωση παράθεσης γεύματος από τον Κ. Τριαντάφυλλο στο πλαίσιο της COSAC «για νέους βουλευτές», αυτό συνιστά δημόσιο γεγονός. Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον κ. Τραγάκη στο πλαίσιο της COSAC και, βέβαια, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το γεγονός ούτε ο ίδιος ο Κ. Τριαντάφυλλος ούτε κανείς άλλος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση και φυσικά το συνομολόγησε ο ίδιος ο κ. Τραγάκης, που είχε προβεί στη σχετική δημόσια ανακοίνωση προς τους συνέδρους. Να σημειωθεί ότι κανένα τέτοιο γεύμα δεν είχε περιληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα ούτε και είχε προσκληθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία εξαιρέθηκε εντελώς από τον προγραμματισμό της COSAC. Ας εξηγήσει ο ίδιος ο κ. Τριαντάφυλλος ποια είναι η έννοια της παράθεσης γεύματος με ανακοίνωση του ονόματός του και ποιο δημόσιο συμφέρον υπηρετήθηκε από το περίφημο γεύμα, το οποίο εμφανίζει ως «επιτυχία», την ίδια ώρα που τόσο ο ίδιος όσο και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στην COSAC τάχθηκαν υπέρ της απαλοιφής και διαγραφής προτάσεων από τα συμπεράσματα της COSAC, οι οποίες θα ήταν ενισχυτικές της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας μας σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *