Συμφωνία για μάχη ώστε να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια – Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε και νέα συνάντηση των τριών την ερχόμενη …
εβδομάδα
– Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη: Ο κ. Στουρνάρας είναι ικανότατος να προχωρήσει την κυβερνητική πολιτική
– Αιχμές Κουβέλη κατά του Τσίπρα για το θέμα της αναδιαπραγμάτευσης
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου όπου φάνηκε πως πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και δεν υπήρξε κανένα σύννεφο, κάτι που διαπιστώθηκε και από τις δηλώσεις των κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη που τόνισαν πως υπήρχε συμφωνία επί των προγραμματικών δηλώσεων που έχει ήδη διατυπώσει η κυβέρνηση.

Ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος είναι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνούν πως πρέπει να ακολουθήσουν σκληρή πολιτική απέναντι στην τρόικα, να μην επιτρέψουν αυτή τη μείωση και να παρουσιάσουν στους δανειστές μας ισοδύναμα μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ο πρωθυπουργός ζήτησε στους κ.κ.Βενιζέλο και Κουβέλη να υπάρχει και νέα συνάντηση στα μέσα της άλλης εβδομάδας, προκειμένου να γίνει η εξειδίκευση των ισοδύναμων μέτρων και των ενεργειών της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ.Κουβέλης πρώτος δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία πάντα στο πλαίσιο που έχει ήδη συμφωνηθεί, ενώ ξεκαθάρισε πως θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τους όρους του Μνημονίου και αυτή θα είναι σκληρή.

Μάλιστα, επιτέθηκε εμμέσως στον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για μερικούς που ανακάλυψαν όψιμα την επαναδιαπραγμάτευση.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Κουβέλη ότι υπήρξε συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης. Όπως τόνισε το θέμα της επιμήκυνσης έχει ήδη τεθεί, κάτι που άλλωστε αποτελούσε και το θέμα της διαφωνίας του.

Ωστόσο δείχνει πως παραμένει ναι μεν στη θέση του, αλλά “πατάει” και στη θέση του κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, λέγοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν διαρθρωτικές κινήσεις, προκειμένου να πειστούν οι δανειστές μας. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο κ.Στουρνάρας είναι έμπειρος και ικανός να προχωρήσει την κυβερνητική πολιτική.

Από την Ιπποκράτους, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι πολύ γρήγορα θα ανακοινωθεί η δημιουργία ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή των τριών πολιτικών αρχηγών, των θεσμικών παραγόντων όπως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και φυσικά τη συμμετοχή επιστημόνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *