Ξυλοδαρμό υπέστη Αμερικανός στρατιώτης που κατήγγειλε θανάτους αμάχων στο Αφγανιστάν


Αμερικανός στρατιώτης που κατήγγειλε συναδέλφους του για χρήση ναρκωτικών και για το ρόλο τους στους θανάτους τριών αμάχων στο νότιο Αφγανιστάν υπέστη άγριο ξυλοδαρμό σε αντίποινα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο στρατιώτης δέχθηκε επίθεση…..

μετά από καταγγελία του στις Αρχές για τη χρήση ναρκωτικών από στρατιώτες. Η επίθεση λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Αργότερα, στο διάστημα που ανέρρωνε σε νοσοκομείο, αναφέρθηκε στο ρόλο που φέρονται να έπαιξαν οι σύντροφοί του στους θανάτους τριών αμάχων που συνέβησαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2010.

Εντωμεταξύ, ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ερευνά τους «παράνομους» θανάτους τριών Αφγανών και καταγγελίες για χρήση ναρκωτικών, επίθεση και συνομωσία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας η έρευνα επικεντρώνεται σε τουλάχιστον 10 μέλη της Δεύτερης Μεραρχίας Πεζικού, η οποία αναπτύχθηκε στην επαρχία Κανταχάρ το καλοκαίρι του 2009 και υπέστη αρχικά βαριές απώλειες.

Μέχρι στιγμής, ένας στρατιώτης έχει συλληφθεί σχετικά με την υπόθεση και οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα καθώς έλαβαν «αξιόπιστες πληροφορίες» για τα γεγονότα.

Οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στον πόλεμο στο Αφγανιστάν έχουν αποτελέσει αρκετές φορές αιτία εντάσεων ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από την Δύση πρόεδρο Χάμιντ Καρζάι και τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, που τελούν υπό αμερικανική διοίκηση.

www.in.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *