«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε κοινό αγώνα με την Εκκλησία κατά της φτώχειας»

Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο δέχτηκε το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος.
«Στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός μας, θεωρούμε επιβεβλημένο να συσπειρωθούμε γύρω απ’ τους θεσμούς και τις αξίες, που διαχρονικά έχουν …
βοηθήσει τον Ελληνισμό να σταθεί όρθιος στα πιο δύσκολα, μέσα απ’ τις συμπληγάδες της Ιστορίας» σημείωσε ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν … πολύ στενή σχέση διαχρονικά με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, λέγοντας χαρακτηριστικά: πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε στις 21 Νοεμβρίου τα Εισόδια της Θεοτόκου. Θεωρούμε λοιπόν, ότι η καθοδήγηση της Εκκλησίας και, κυρίως, η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να αποδώσει πολλά σε επίπεδο προστασίας της ελληνικής οικογένειας”.

Ο Αρχιεπίσκοπος από τη μεριά του συμφώνησε στο γενικό πνεύμα του Υπουργού και πρόσθεσε ότι “στις δύσκολες ώρες που περνάμε, η βοήθεια δεν προέρχεται μόνο απ’ το χώρο της Εκκλησιαστικής διοίκησης, όπως πολλοί έτσι το εκλαμβάνουν, αλλά απ’ όλους τους χώρους. Είναι μάλιστα συγκινητικό και πρέπει να επαινεθεί ότι ο στρατός έρχεται να συμβάλλει στον κοινό αγώνα. Σήμερα τέθησαν τα θεμέλια αυτού του κοινού σκοπού, που σιγά – σιγά θα υλοποιηθεί”.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο Αποστολής κ. Κωστής Δήμτσας, τον οποίο ευχαρίστησαν, τόσο ο Μακαριώτατος, όσο και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης για την μεθοδική και ουσιαστική συνεργασία που διαγράφεται.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *