Γέμισε ποδήλατα η Μύρινα

Περισσότεροι από 320 ποδηλάτες συμμετείχαν στην ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Μύρινας σε συνεργασία με το Δήμο της Λήμνου. Την Κυριακή 3 Απριλίου όλοι οι δρόμοι της Μύρινας γέμισαν ποδήλατα και οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τη Μύρινα φιλική για τους ποδηλάτες, έτσι ώστε να…..
αναπτυχθεί και να διαδοθεί η χρήση ποδηλάτου στην πόλη.
Η ποδηλατοπορεία διοργανώθηκε μέσω του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας «Πράσινα Επαγγέλματα» των μαθητών του Γυμνασίου Μύρινας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας σε τρόπους μετακίνησης φιλικούς προς το περιβάλλον. Στόχος τους ήταν να προωθήσουν τη χρήση του ποδηλάτου και να προβληθούν τα πράσινα επαγγέλματα γύρω από το ποδήλατο. Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ στήθηκε και κουμπαράς για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων του νησιού και του κέντρου πρόληψης «Πολιόχνη», ενώ μετά το τέλος της ποδηλατοπορείας υπήρχε και καλλιτεχνική εκδήλωση, με τη συμμετοχή Λημνιών μουσικών σχημάτων, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σκοπού.
Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, εξέφρασε δημοσίως τα συγχαρητήριά του σε όσους συμμετείχαν στην ποδηλατοπορεία της 3ης Απριλίου, τονίζοντας: «Η συμμετοχή των 320 συνδημοτών μας, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την αυξημένη ευαισθησία όλων μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ήπιας ανάπτυξης. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους συντονιστές καθηγητές και τους συμμετέχοντες μαθητές του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Πράσινα Επαγγέλματα”, που ξεκίνησαν αυτήν την προσπάθεια, στους καλλιτέχνες του μουσικού κλεισίματος της ποδηλατοπορείας, αλλά και σ’ όλους τους ευγενικούς χορηγούς της διοργάνωσης.»

http://podilatakias.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *