Ηράκλειο: Οι αγρότες παρατάχθηκαν σε οδικούς κόμβους

Σε τέσσερις κόμβους του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έχουν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι αγρότες της Κρήτης, που
ξεκίνησαν κινητοποιήσεις ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες κατέλαβαν τον κόμβο του Γιόφυρου αλλά δεν τους επιτράπηκε να ανεβάσουν τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην εθνική οδό, γεγονός που προκάλεσε μικρή ένταση.

Τελικά στις 2 το μεσημέρι οι αγρότες βγήκαν πεζή και απέκλεισαν για 15 λεπτά το δρόμο και στη συνέχεια κατέβηκαν ξανά στο κόμβο.
Στο Λασίθι έχουν παραταχθεί στον κόμβο του Αγίου Νικολάου, στο Ρέθυμνο στον Εσταυρωμένο και στα Χανιά στο Πλατάνι.

Οι αγρότες έχουν κλείσει μία φορά το δρόμο για λίγα λεπτά, και κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού μοιράζουν αγροτικά προϊόντα.
Αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Τζωρτζάκης, ο πρόεδρος των Παραγωγών Αγροτών Ν. Ηρακλείου κ. Παπαδάκης και ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας Αγροτών κ. Παπακωνσταντίνου, επισκέφθηκαν τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του παρέδωσαν το ψήφισμα της κινητοποίησης ζητώντας του να διαβιβαστεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον πρωθυπουργό.

Οι αγρότες έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι την Τετάρτη και τότε θα αποφασίσουν για τη συνέχεια ή όχι των κινητοποιήσεών τους.

Στο μεταξύ Περιφέρεια Κρήτης με ανακοίνωσή της συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών του νησιού τονίζοντας:

«Η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί τον πρωτογενή τομέα βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού και για την ενίσχυσή του έχει εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο, δρομολογώντας μια σειρά δράσεων και ενεργειών, για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Συνεπώς η προώθηση των αιτημάτων των αγροτών και η εξεύρεση λύσεων από την πολιτεία, τυγχάνουν της στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης. Αιτήματα όπως η μείωση του κόστους παραγωγής και της μεταφοράς των προϊόντων, η ενίσχυση της τυποποίησης και της εξαγωγής, η λειτουργία των αγορών, ένα βιώσιμο συνεταιριστικό κίνημα κ.α., μόνο ασυγκίνητη δεν αφήνουν τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση της Κρήτης».

 Πηγή: http://www.ert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *