Το δόντι μου

Γράφει ο Άγγελος Πυριοχος

Πήγα στο Ταμείο για το δόντι μου. Εκλεισα ραντεβού. Αρχές Αυγούστου εάν υπάρχει γιατρός. Λογικά τότε θα είναι σε άδεια. Διαφορετικά τον Σεπτέμβριο. Εφυγε ένα παιδικό σφράγισμα από το δόντι, δημιουργήθηκε η σπηλιά του Νταβέλη και ’γω έγινα θύμα του λήσταρχου Νταβέλη, ουρλιάζω από πόνο. Πίνω νερό, ουρλιάζω. Τρώω, ουρλιάζω, μιλάω ουρλιάζω. Ενα κινητό ουρλιαχτό είμαι.
“Μα κυρία μου, είναι 1η Απριλίου και μου λέτε ότι υπάρχει περίπτωση να με δει γιατρός τον …..
Αύγουστο;”. “Α, δεν υποσχέθηκα, μπορεί να είναι και Σεπτέμβριος”. “Μέχρι τότε, τι θα κάνω με τον πόνο;”. “Παυσίπονα”. “Σε ποιον γιατρό να πάω να μου γράψει;”. “Μόνος σας”. “Θα τα γράψω μόνος μου;”. “Θα τα αγοράσετε μόνος σας”. “Και θα τα πληρώσω μόνος μου;”. “Φυσικά”. “Αυτό δεν είναι ιατρική περίθαλψη, αυτό είναι αυτοϊκανοποίηση”. “Τι είναι αυτά που λέτε κύριε;”. “Εχετε δίκιο, συγγνώμη. Αυτό δεν είναι ιατρική περίθαλψη είναι μαλακία”. Εφυγα πριν απαντήσει. Το δόντι χάλια, μάτι δεν έκλεισα, το πρωί πήγα σε οδοντίατρο.
“Γιατρέ κουφάλα”. “Σας παρακαλώ κύριε, με ποιο δικαίωμα”. “Οχι εσείς γιατρέ, εγώ”. “Να πάτε σε ψυχαναλυτή, εγώ δόντια φτιάχνω”. “Και ’γω για την κουφάλα ήρθα”. Ανοιξα το στόμα, την είδε, σκιάχτηκε ο άνθρωπος. “Πω… πω… “. “Κώλος ε;”. “Δεν είπα κάτι τέτοιο, πω πω είπα”. “Όχι, γιατί μικρός και ’γω ποπό τον έλεγα”. Εβαλε φακούς, συνεργεία, το τρυπάνι του μετροπόντικα, με εξέτασε ενδελεχώς και ’κει που περίμενα το ιατρικό ανακοινωθέν, άκουσα να λέει “1.000 ευρώ”. “Συγνώμη, θέλετε να πείτε ότι πάσχω από 1.000 ευρώ;”. “Αυτό είναι δικό σας θέμα κύριε”. “Μα είπατε ότι το δόντι μου έχει 1.000 ευρώ. Θα είναι σοβαρή πάθηση”. “1.000 ευρώ θα σας κοστίσει”. “Το δόντι; Μα τι είναι, ακίνητο;”. Ενα δόντι 1.000 ευρώ; Ε, ποτέ. Θα περιμένω το Σεπτέμβριο. Μπορεί να μου πέσει έως τότε. Αλήτες, ρουφιάνοι με τα άσπρα.

http://www.adesmeytos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. Ανώνυμος

    φιλε σε οποια ζωη να γενιοσουνα τα ιδια σκατα θα ελεγες. ολες οι γενεες περασανε πολεμους και αναταραχες. τι περιμενεις απο τον ανθρωπο; και γω παντως μαζι σου ειμαι..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΔΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ…..

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2011 ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ.
    ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ.
    ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ,ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΗ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΕ ΕΡΙΞΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΑ ΚΩΛΟΖΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΣΥΜΦΩΝΩ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΣΑΣΤΕ.ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΜΑΖΟΧΕΣ.ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ.ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟΠ ΜΑΣ ΠΑΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.(ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ,ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΟΒΟΥ)

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΠΟΛΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΦΙΛΕ.
    ΓΙΑΤΡΟΙ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *