Στο μαύρο και ο τζογονόμος

Τελικά της κυβέρνησης δεν της βγαίνει το όνειρο όπως το ήθελε. Περιέργως το ιδιοφυές σχέδιο του να δημιουργηθεί ύφεση στην αγορά για να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου απέτυχε παρά το προσεκτικό σχεδιασμό.
Μην με παρεξηγείται σας παρακαλώ, δεν λέω ότι απέτυχε εντελώς. Το πρώτο μέρος με την ύφεση και την ανεργία πέτυχε απόλυτα. Όλη η οικονομία, όλες οι……
επιχειρήσεις, όλα τα μαγαζάκια και όλοι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί βυθίστηκαν.

Το δεύτερο μέρος, που έλεγε ότι από αυτή τη βουτιά θα γέμιζαν τα κρατικά ταμεία και θα ξεχρεώναμε τα μνημόνια σε 1-2 χρόνια δεν πέτυχε. Κρίμα, γιατί αν πετύχαινε το είχαν σίγουρο το βραβείο Νόμπελ στην οικονομία. Θα είχαν πάει κόντρα σε ότι διδάσκεται από το πρώτο εξάμηνο δημιουργώντας ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Αύξηση εσόδων με τεχνητή ύφεση για έξοδο από οικονομική κρίση.

Και μην μου πει κανένας ότι δεν το πάλεψαν. Μισθούς έκοψαν, επιχειρηματίες απείλησαν με ΣΔΟΕ, καταναλωτές τρομοκράτησαν, αλλά τζίφος. Ίσως δεν είναι τόσο βαθιά η ύφεση όσο ήθελαν για να αυξηθούν τα έσοδα. Ίσως πρέπει να περάσουμε και τις 7 πύλες τις κολάσεως σαν λαός για να δούμε αυτά τα έρμα τα κρατικά ταμεία να γεμίζουν.

Τώρα το υπουργείο οικονομικών πάτησε άλλη μια λακούβα. Πίσω μας το έστειλαν οι ευρωπαίοι το νομοσχέδιο για τον τζόγο και να επιστραφεί διορθωμένο με τον κηδεμόνα του. Και εκεί το πάλεψαν το πράγμα οι δικοί μας. Διαβούλευση στη διαβούλευση με πρώτο θέμα πάντα ότι είναι απαίτηση της Ε.Ε. και τρώμε πρόστιμο που κόψαμε τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια που είναι παιχνίδια εννοούσε η Ε.Ε. όμως κύριοι. Αυτά που παίζεις και γελάς όχι αυτά που παίζεις και κλαις.

Τώρα που θα πάει στη Βουλή πόσοι θα το ψηφίσουν? O Παντελής Οικονόµου ήδη δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει, η Βάσω Παπανδρέου που είναι και η πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων “δεν έχει πειστεί” και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης θα ρίξει μαύρο. Μαζί τους σχεδόν σίγουρα θα είναι και οι βουλευτές που είπαν ότι δεν μπορούν να ζητήσουν από τους πολίτες νέα μέτρα και κατέληξαν ότι δεν θα αφήσουν να μετατραπεί η Ελλάδα σε καζίνο. Μάλλον μεταξύ τους οι Κ. Σπηλιόπουλος, Δ. Κρεμαστινός, Δ. Παπουτσής, Ολγα Ρεντάρη, Ν. Ζωίδης.

Τι θα τους πει τώρα το υπουργείo οικονομικών? Ότι η Ε.Ε. το απαιτεί? Μα η Ε.Ε. τον γύρισε πίσω το νόμο τους! Κάποια πουλάκια λένε ότι θα είναι πολύ περισσότεροι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα ρίξουν μαύρο στο τζογονόμο. Αυξάνονται και πληθύνονται οι αντάρτες όσο βλέπουν την βουτιά της αγοράς και τις αντιδράσεις που αυξάνουν. Η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τον τζόγο είναι μια καλή πρώτη αντίδραση γιατί το θέμα εκ’ των πραγμάτων δεν έχει καμία κοινωνική υποστήριξη. Και οι πέτρες ξέρουν ότι γίνεται για να φάνε οι καρχαρίες.

Τα άλλα κόμματα λογικά θα τον μαυρίσουν μαζικά το τζογονόμο. Τα κόμματα της Αριστεράς έχουν ήδη ταχθεί κατά, βουλευτές της ΝΔ έχουν επίσης ταχθεί κατά και θα είναι πολιτική αυτοκτονία να υποστηρίξει η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το νόμο. Το ΛΑΟΣ είχε αναφερθεί στο πρόστιμο παλιότερα. Που είναι το πρόστιμο τώρα? 99% μαύρο και από το ΛΑΟΣ γιατί ο Καρατζαφέρης δεν είναι χτεσινός για να πέσει σε τέτοια παγίδα.

Άλλη μια λακούβα λοιπόν κύριοι του υπουργείου οικονομικών και το παραμύθι του προστίμου σας τελείωσε. Ήταν βολικό γιατί ακόμα και οι βουλευτές που δεν ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ του νόμου είχαν ένα άλλοθι για τους ψηφοφόρους τους. “Μας το επιβάλει η Ε.Ε.”… Μαζί με το παραμύθι τέλειωσε και το άλλοθι. Ξεκινάτε να μετράτε μαύρα.

poor journalist

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *