Ντόρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε ψυχρολουσία

Την πρόταση για πολιτική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής από την παρούσα Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, και να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2015, ενώ…
στο ενδιάμεσο να έχει ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, διατυπώνει η Ντόρα Μπακογιάννη με δήλωσή της στη “Real News”.

Πιο συγκεκριμένα, το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς σημειώνει τα εξής:

“Μια τέτοια συμφωνία θα προσέδιδε κύρος στη χώρα, θα πρόσθετε βάρος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Επιπλέον, σε ένα σημείο καμπής για την Ελλάδα, θα αποδείξει ότι το πολιτικό προσωπικό είναι ώριμο.

Η προσπάθεια πρέπει να γίνει τώρα, που έφαγε την ψυχρολουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που κατάλαβαν και στην Κουμουνδούρου, από την τακτική της τρόικας, πως και η δική τους στρατηγική βρίσκεται απολύτως στον αέρα.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος διαχειρίζεται την τύχη της χώρας, να καλέσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να τον ενημερώσει πλήρως για την κατάσταση, και να τον θέσει προ των ευθυνών του. Πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται τώρα ότι η διαπραγμάτευση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, εξαιτίας του ιδίου.

Ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συναντηθούν και να συνεννοηθούν για το καλό της χώρας. Οι δυο τους. Αρκεί.

Εγώ πιστεύω ότι εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Και να μη βγει όμως, εκείνο που προέχει είναι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Εδώ και έξι μήνες η χώρα σέρνεται.

Δεν έχω όλα τα στοιχεία για να κρίνω αν θα πρέπει να υπάρξει αυτή ή άλλη συμφωνία. Κάποια συμφωνία όμως θα πρέπει να επιτευχθεί, και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει χωρίς δίχτυ ασφαλείας, ούτε μια στιγμή”.

Πηγη:ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *