Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για “απόβαση” στην Ελλάδα

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου του Eurogroup τα ξημερώματα της Τρίτης στις Βρυξέλλες, ο Όλι Ρεν ήταν ξεκάθαρος: Εκτός από τους Επιτρόπους που θα τοποθετηθούν σε κρίσιμους για την ελληνική οικονομία τομείς, προκειμένου να παρακολουθείται η πορεία υλοποίησης του προγράμματος των μέτρων που προβλέπει το….
Μνημόνιο ΙΙ, θα υπάρξει και «ενίσχυση» από τεχνοκράτες, τους οποίους θα διαθέσουν διάφορες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αρχή φαίνεται ότι θα είναι κάτι περισσότερο από το ήμισυ του παντός, καθώς θα αφορά την «απόβαση» στο ελληνικό δημόσιο 160 στελεχών οικονομικών υπηρεσιών της Γερμανίας, που θα φτάσουν στην Αθήνα με στόχο να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού της χώρας μας.

Τη σχετική αποκάλυψη κάνει το γερμανικό περιοδικό «Wirtschafts Woche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, επικαλούμενο ως πηγή τον υφυπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, Χανς Μπέρναρντ Μπέους, ο οποίος αποκαλύπτει ότι οι τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν ξένη γλώσσα, κατά προτίμηση ελληνικά, ενώ δεν αποκλείεται να αξιοποιηθούν και συνταξιούχοι Γερμανοί εφοριακοί.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά και δομικά προβλήματα, και είναι ένας από τους λόγους που η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να περιορίσει το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *