Ο Πούτιν ζήτησε λύση για την Ελλάδα

Μέχρι τη μακρινή Κίνα βρέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι, μετά και από την επικείμενη, τυπική επιστροφή του στο Κρεμλίνο, η Ρωσία συμπυκνώνει τις δράσεις της, ζητώντας άμεσα αποτελέσματα. Στην κατεύθυνση φυσικά της περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου της στο νέο στρατηγικό περιβάλλον το οποίο έχει διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ακόμη όμως και στην Κίνα, ο Ρώσος ηγέτης είχε το…..
μυαλό του στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, που οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αφήσει να… σέρνεται, χωρίς μέχρι σήμερα να απαντούν αποφασιστικά και με εμφαντικό τρόπο στις προκλήσεις των καιρών.

Μια κρίση χρέους στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλήσει και πάλι… για εμάς. Δείχνοντας ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αναλογεί, και να κατευθύνει τις διεθνείς εξελίξεις.

«Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Αυτό απαιτεί πολιτική ανδρεία, από τη στιγμή που οι λαοί τους δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με τη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Το πιο οξυμένο πρόβλημα της ευρωζώνης αφορά την Ελλάδα. Αν όμως δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις του 2% του ΑΕΠ ολόκληρης της Ευρώπης, επομένως δεν είναι δύσκολο να λυθεί το πρόβλημά της. Κατά τη γνώμη πολλών ειδικών, απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 1,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Ένα ποσό όχι μικρό, αλλά απολύτως δυνατό να το… σηκώσει η ευρωζώνη.

Σε τελική ανάλυση, η διάσωση της Ελλάδας θα είναι ωφέλιμη για ολόκληρη την Ενωμένη Ευρώπη. Κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί ο, τιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη, έχει αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία», σχολίασε με έμφαση ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μέσα σε μερικές μόλις φράσεις, ο πολιτικός που κατάφερε να ξανακάνει τη Ρωσία υπερδύναμη, εκεί που ο Μπορίς Γέλτσιν του παρέδωσε… παιδική χαρά, έδειξε στους Ευρωπαίους ηγέτες το δρόμο. Πιο καθαρά δεν μπορούσε να τους το πει.
http://www.statesmen.gr/4

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *