Καυτό καλοκαίρι με εκρήξεις στην Ευρωζώνη

Διαδικασίες αναδιάταξης των ισορροπιών πυροδοτούνται στην Ευρωζώνη από την απόφαση της Fitch να υποβαθμίσει τη Γαλλία, την έκθεση της Moody’s για επικείμενη νέα χρεοκοπία της Κύπρου και τη συζήτηση για …
νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI). Το φαινομενικά νεκρό πολιτικό τοπίο που βριθεί παρασκηνιακών εντάσεων αλλά οδηγείται σε μεγάλους συμβιβασμούς, αντικαθίσταται από ένα εκρηξηγενές σκηνικό. Οι κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα αν και μοιάζουν συντηρητικές και να επηρεασμένες από μια συμβιβαστική λογική, εντούτοις οδηγούν σε ευθεία αντιπαράθεση.

Κορυφαία think tanks καταγράφουν την υποβόσκουσα ένταση και προβλέπουν την εμφάνιση νέων πηγών έντασης. Φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα και εκρήξεις μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή θα χρησιμοποιηθούν ως σπίθες για την ανάφλεξη του σκηνικού.

Υπ΄ αυτό το πρίσμα το σενάριο του βομβιστή αυτοκτονίας τίθεται εκ νέου επί τάπητος. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ατζέντα των συζητήσεων για την κρίση ακυρώνεται ντε-φάκτο καθώς τα γεγονότα προηγούνται των πολιτικών εξελίξεων.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναμένουν ραγδαίες εξελίξεις εντός του καλοκαιριού, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία θα απομακρυνθεί απ΄ την πολιτική του κατευνασμού απέναντι στη Γερμανία και θα προσεγγίσει περισσότερο το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, απ όπου εξαρτάται και οικονομικά…

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *