”Νταβός, νέες προκλήσεις στο προσκήνιο”,

Στα διεθνή φόρα χαράσσονται πολιτικές και δημιουργούνται προϋποθέσεις για το μέλλον. Στο Νταβός γίνονται ισορροπημένες αναλύσεις για τη σημερινή παγκόσμια οικονομία. Αυτό είναι το κλειδί για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας. Είναι η στιγμή των διαπραγματεύσεων για την…..
αύξηση των ευκαιριών και τον περιορισμό του κινδύνου νομισματικών πολέμων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να διαμορφώσουν πορεία σε ένα κόσμο πολλών ταχυτήτων και μάλιστα την ώρα που πάρα πολλές προτεραιότητες βραχυπρόθεσμης πολιτικής συγκρούονται με μακροπρόθεσμες πραγματικότητες. Ενδείξεις του κόσμου πολλών ταχυτήτων βρίσκουμε σε όσες αναλύσεις κι αν κάνουμε. Εστιάζουμε στη σημαντική και διευρυνόμενη απόκλιση μεταξύ των χωρών, σε ότι αφορά την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τις τάσεις χρέους.

Οι πολιτικές ηγεσίες των κρατών, δεν έχουν προχωρήσει σε γενναίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ αυτών και η χώρα μας. Διεθνή φόρα όπως το Νταβός, μπορούν να βοηθήσουν τους ηγέτες των κρατών να ξεπεράσουν αυτά τα κωλύματα. Μπορεί να επιτευχθεί στο Νταβός μία νέα στρατηγική στη διαμόρφωση προοπτικών και αντιδράσεων.

Το Ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ένωσε μια γεμάτη αυτοπεποίθηση ομάδα εκπροσώπων αναδυόμενων οικονομιών και τα όλο και πιο ανήσυχα μέλη της ελίτ του δυτικού κόσμου. Οι επενδυτές θα κάνουν σχολαστικό έλεγχο πλέον σε κάθε χώρα με υψηλό χρέος και αυτό θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις. Οι εξελίξεις θα είναι ταχύτατες και ίσως πολλές φορές απρόβλεπτες. Τα κράτη είναι έτοιμα να τις αντιμετωπίσουν;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ρε Μαργαρίτη πάλι οικονομικός αναλυτής το παίζεις; Ή μήπως σου είπαν ότι άμα γράψεις υπέρ του Νταβός θα είσαι υποψήφιος να διαδεχτείς τον Barroso;
    Τζάμπα κόπος, η αγραμματοσύνη σου είναι παροιμιώδης όπως άλλωστε και τα πτυχία σου….

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ ΤΟ ΚΛΩΝΑΡΙ…ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΄΄΄΄ΌΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *