Να βγάλει κάτι και η Σελόντα από την άνοδο της Σοφοκλέους

Ενώ όλοι είμαστε στα χαμένα, δεν ξέρουμε τι μας περιμένεικαι οι μισοί είμαστε χωρίς δουλειά το χρηματιστήριο ανεβαίνει και τα λαμόγιαβγάζουν λεφτά. Η Σελόντα πάει να κάνει τώρα την συγχώνευση με την θυγατρική τηςInterfish που την είχε αγοράσει το 2006 (!!!) για 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Ναανεβεί λιγάκι και η δικιά τους μετοχή ρε παιδί.

Νέες τριβές μεταξύ της διοίκησης της ……….
εταιρείαςιχθυοκαλλιεργειών Σελόντα και της Linnaeus Capital Partners, του ολλανδικούεπενδυτικού fund μετόχου στη Σελόντα με 25%, προκαλεί η συγχώνευση της Σελόνταμε την Interfish, θυγατρική της εταιρεία.

Την Παρασκευή, ενώ ήταν προγραμματισμένη η έκτακτη γενικήσυνέλευση των μετόχων της Σελόντα για να εγκρίνουν τη συγχώνευση με τηνInterfish, η εκπρόσωπος της Linnaeus ζήτησε την αναβολή της γενικής συνέλευσηςμε το επιχείρημα ότι οι μέτοχοι είχαν ελλιπή ενημέρωση για τη συγχώνευση, καθώςείχαν λάβει μόνο περίληψη της σχετικής έκθεσης της Eurobank EFG. Το αίτημαέγινε αποδεκτό και πλέον η γενική συνέλευση των μετόχων ορίστηκε για τις 9Μαρτίου.

Κύκλοι του ολλανδικού fund, το οποίο έχει εκφράσει τηνπρόθεσή του να επενδύσει πολλά χρήματα στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες και ναδημιουργήσει μια μεγάλη εταιρεία μέσα από συγχωνεύσεις, κατηγορούν τη διοίκησητης Σελόντα για «σκοτεινή» τακτική, ενώ εκφράζουν πολλές επιφυλάξεις και για τησχέση ανταλλαγής των μετοχών στη συγχώνευση. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τοΔ.Σ. της Σελόντα συμφώνησε σε μια σχέση ανταλλαγής όπου η Interfish αποτιμάταικοντά στο ανώτερο όριο, ενώ η Σελόντα κοντά στο κατώτερο όριο. Υπενθυμίζεταιότι η Σελόντα εξαγόρασε την Interfish το 2006 προς 1,5 εκατ. ευρώ,αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ της εταιρείας. Παράγοντες της αγοράς παρατηρούν,ότι είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι ο αγοραστής (δηλαδή η Σελόντα) είχε το2006 αξία 13 φορές μεγαλύτερη από της Interfish και τώρα είναι μόλις 1,5 φοράμεγαλύτερη.

Αυτό βεβαίως δεν είναι το πρώτο και πιθανώς ούτε και τοτελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ Σελόντα-Linnaeus. Το επενδυτικό fund έχεικατηγορήσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν τη διοίκηση της Σελόντα για μη τήρησητων κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και για σκόπιμη καθυστέρηση της συγχώνευσηςμε την Interfish.

http://news.kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *