ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…

Ο Πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, δεν εκλήθη και δεν παρέστη στη διπλή σύναξη και το «Εθνος» αναφέρει ότι τον απέπεμψαν από την συνεδρίαση!
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΄΄Έθνος΄΄ με τίτλο,«Αποπομπή» του πολιτικού διοικητή, εκθέτει τόσο την αξιοπιστία της εφημερίδας όσο και της ρεπόρτερ που το υπογράφει.
Το άρθρο ανεφέρει ότι «Σε ένδειξη αποπέμψαμε από τη Διπλή Ιερά Σύναξη τον….
πολιτικό διοικητή……είπε αντιπρόσωπος μονής στη Διπλή Ιερά Σύναξη, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα αυτό της φορολόγησης των μονών».

Αγιορείτης μοναχός και μάλιστα αντιοπρόσωπος Μονής να μεταφέρει ψευδείς πληροφορίες για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του, αυτό πραγματικά δεν περιμέναμε να το διαβάσουμε.
Ο συγκεκριμένος μοναχός ή μοναχοί, με αυτό τον τρόπο λειτουργούν και στις Ιερές Συνάξεις;
Το ρεπορτάζ της Μαρίας Ριτζαλέου υπογρμμίζει ακόμα, «Οι ηγούμενοι και ο αντιπρόσωποι των 20 μονών προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια και έδιωξαν από τη συνεδρίαση της Διπλής Ιεράς Σύναξης, που είναι το ανώτατο όργανο του Αγίου Όρους, τον πολιτικό διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου».

«Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποπέμψαμε από τη Διπλή Ιερά Σύναξη τον πολιτικό διοικητή, ο οποίος μπορεί να μην ευθύνεται προσωπικά, αλλά αυτή τη στιγμή εκφράζει για μας την πολιτεία. Το ίδιο σκεφτήκαμε να κάνουμε και για τον κ. Τζαβάρα, αλλά επειδή είναι αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, άρα όχι ιδιαίτερα σχετικός, αποφασίσαμε απλώς να μην παραστούμε στη συνάντηση. Αν ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, δεν θα του επιτρέπαμε την αποβίβαση», είπε στο «Εθνος» αντιπρόσωπος μονής στη Διπλή Ιερά Σύναξη, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα αυτό της φορολόγησης των μονών.

Στο εν λόγω ρεπορτάζ δεν είδαμε και την άποψη του πολιτικού διοικητή, κάτι που αναμφίβολα μας προξενεί εντύπωση και υποκρύπτει προφανώς κάποια σκοπιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ”Αγιορείτικου Βήματος από το περιβάλλον του υφυπουργού πολιτισμού κ. Τζαβάρα, γίνεται γνωστό ότι έγινε δεκτός από την Ιερά Επιστασία και ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Άρα, προς τι αυτή η παραπληφόρηση;

http://www.agioritikovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *