Πώς θα έρθει το τέλος της πολιτικής

Εκτός από το ξεμπρόστιασμα σε λίγο θα αρχίσουν τα «όπλα» τους να μην δουλεύουν υπέρ τους…
(τα όπλα που η εξουσία χρησιμοποιεί πρώτα για να επιβάλλει και μετά για να διατηρήσει την χούντα και την κατοχή). Για να τεθεί σωστότερα, από δω και πέρα, όταν θα τα χρησιμοποιούν θα γυρνούν εναντίον τους.

(Το ίδιο ακριβώς θα ισχύσει και σε ατομικό επίπεδο. Όποιο κόλπο χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα ο κάφρος για να μπαστακώσει την καφρίλα του κι από πάνω να βγει και λάδι, από τούδε και στο εξής, κάθε που θα το χρησιμοποιεί, αντί να τον σώνει θα τον μετατρέπει σε στόχο. Θα είναι -φαντάσου το- σαν την κολυμπήθρα του σιλωάμ που θα δουλεύει αντίστροφα. Αντί να μπαίνεις και να ξεπλένονται οι αμαρτίες σου -και να βγαίνεις με λαμπερό φωτοστέφανο, για να ανεβαίνεις, επειδή λάμπεις, σε βάθρα-, θα μπαίνεις και θα στις έχει κάνει -τις αμαρτίες σου- στάμπα στο κούτελο -φωσφόριζε, για να ξεχωρίζεις από χιλιόμετρο.)

Περιττό να ειπωθεί ότι όποιος ακολουθεί τα κόμματα θα έχει την τύχη τους. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν περιττό, αλλά όπως βλέπεις συνεχίζουν οι κομματοκρατούντες να περιδιαβαίνουν ανέμελα, χαμογελαστοί στο Σύνταγμα… Ξέρεις (προφανώς δεν ξέρεις), πόσο απότομα κόβεται το γέλιο του ανυποψίαστου;

Στεφανεία Λυγερού

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *