Πέτρος Σταθακόπουλος: Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας !

Ύποπτη η «ανάσα» που μας δόθηκε από την Ε.Ε.

Ίσως για πολλούς ή χθεσινή «επιτυχία» της ελληνικής κυβέρνησης ν’ αποτελεί μια μικρή ανάσα μέσα στο ευρώ, αλλά το κείμενο που υπογράφθηκε είναι πολύ περίεργο, και σχεδόν κατάπτυστο.
Κατ’ αρχάς η αναγνώριση της δανειακής σύμβασης από μόνη της αποτελεί εκ μέρους της κυβέρνησης ένα
τεράστιο βήμα πίσω τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις όσο και στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη και αν δείξουμε ανοχή περιμένοντας τις ελληνικές προτάσεις όπως ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι τα νομοσχέδια που εξαγγέλθηκαν μόλις λίγες ημέρες πριν από την κυβέρνηση θα πάνε τουλάχιστον 4 μήνες πίσω, και βλέπουμε. Για να μην μιλήσουμε για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους που υποσχέθηκε ο κύριος Τσίπρας. Αυτός πια πήγε περίπατο, αφού αποτελεί μονομερής πράξης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, πράγμα που απαγορεύεται ρητά στο χθεσινό κείμενο.

Από την άλλη, για να καταλάβουμε πως μας βλέπουν οι «εταίροι» μας μέσα στην Ευρωπαϊκή συμμαχία για την οποία τόσο κοπτόμαστε να παραμείνουμε, διαβάζοντας το αρχικό αγγλικό κείμενο, βλέπουμε να προσφωνείται η ελληνική πλευρά ως «Greek Authorities» (ελληνικές αρχές) και όχι ως «Greek Government» (ελληνική κυβέρνηση).  Γίνεται φανερό ότι για τους Ευρωπαίους, δεν υπάρχει ανεξάρτητη Ελλάδα, άρα, δεν νοείται κυβέρνηση “goverment”. Αναφερόμαστε στις αρχές “authorities” ενός τόπου όχι όμως ενός κράτους. Αρχές του τόπου, είναι π.χ. ο Δήμαρχος, ο τοποτηρητής. Αυτά ας τα προσέχουν οι οπαδοί και φίλοι της νέας μας “κυβέρνησης”! Authorities, ήταν επί παραδείγματι οι κοτζαμπάσηδες στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Το κείμενο, και μόνο γι’ αυτό το λόγο, είναι άκρως προσβλητικό για τη χώρα μας, είναι μια καθαρή αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να υπογραφεί, από τη νέα μας κυβέρνηση, που αν το υπογράψει αυτοκαταργείται. Το γεγονός της αυτοκατάργησης των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και τον κίνδυνο αυτοκατάργησης της παρούσας, θέτει η παραπάνω εικόνα.

Η διαπραγμάτευση έπρεπε να ξεκινήσει με ρήξη και πρόθεση της Ελλάδος να βγει από τη ζώνη του ευρώ. Τότε θα την παρακαλούσαν να μείνει δίχως όρους. Περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή η νεοεκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση να πράξει το σωστό λοιπόν και να είναι σίγουρη ότι θα έχει όλο τον ελληνικό λαό με το μέρος της χωρίς να φοβηθεί τίποτα.

Πέτρος Σταθακόπουλος
Εκπρόσωπος  Τύπου
«Ελλήνων Πολιτεία»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *