ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εδώ και περίπου 4 μήνες (από τον Νοέμβριο 2011) έχει συσταθεί η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Η επιτροπή αυτή έχει παρουσιάσει σημαντική δράση (παρεμβάσεις στη ΔΕΗ, αποτροπή διακοπής ρεύματος για πολίτες που είχαν συνειδητά αρνηθεί να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, συλλαλητήρια και δράσεις κατά του Μνημονίου2 και των μέτρων που συνοδεύουν την νέα δανειακή σύμβαση, κ.α.) και….
έχει καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας εκτός από την υποστήριξη του με την διάθεση του χώρου έχει πάρει δραστήρια μέρος στις δραστηριότητες της Επιτροπής σε διάφορες περιπτώσεις και με τη συμμετοχή στελεχών του.
Η συγκεκριμένη επιτροπή, από την ίδρυσή της μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, συνεδρίαζε τακτικά κάθε Τετάρτη βράδυ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σπάρτης. Όμως, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, φτάνοντας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για την καθιερωμένη μας συνάντηση, βρήκαμε την πόρτα κλειδαμπαρωμένη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ζητήσαμε από τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου κ. Μηνακάκη να μας ανοίξει για να συνεδριάσουμε και πήραμε αρνητική απάντηση για εκείνη τη μέρα, ενώ αφέθηκε αδιευκρίνιστο το αν οι συναντήσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στο χώρο του εργατικού κέντρου και στο μέλλον. Η απογοήτευσή των πολιτών που είχαν προσέλθει για τη συνέλευση ήταν μεγάλη, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης για ολόκληρο τον ελληνικό λαό συγκυρία, η οποία επιτάσσει οργανωμένες από τη λαϊκή βάση παρεμβάσεων. Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους πολίτες που είχαν προσέλθει υπήρχαν και κάποιοι σοβαρά ασθενείς οι οποίοι αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω στο τσουχτερό κρύο.
Τη δεδομένη χρονική συγκυρία θεωρούμε πιο αναγκαίο από ποτέ να παραχωρούνται στους πολίτες χώροι (όπως το εργατικό κέντρο), που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για να εξυπηρετούν τους πολίτες και για αυτό θα επιθυμούσαμε μια απάντηση για τα παρακάτω ζητήματα:
Α) Μπορεί η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ να συνεχίσει της συναντήσεις της στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας;

Β) Αν η απάντηση είναι αρνητική θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τις αιτίες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *