Κύπρος: Σε «τοίχο» χτύπησε η Τρόικα

Κύπρος: Σε «τοίχο» χτύπησε η ΤρόικαΧωρίς σημείο επαφής ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου, όπως μεταδίδουν τα…
κυπριακά ΜΜΕ. Οι συνδικαλιστές έβαλαν τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» που είναι ο κοινωνικός διάλογος, η ΑΤΑ και η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης.

Σε δηλώσεις μετά από την πρώτη συνάντηση τους με το κλιμάκιο της τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξέφρασαν λύπη για τη χθεσινή στάση των εργοδοτικών οργανώσεων να θέσουν θέμα κατάργησης της ΑΤΑ προς τους τεχνοκράτες της τρόικα.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Νίκος Μωυσέως, είπε ότι η συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικα είχε διερευνητικό χαρακτήρα και το συνδικαλιστικό κίνημα ανέλυσε τα διάφορα θέματα που το απασχολεί ειδικότερα μετά την ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση, ο οποίος επίσης ξεκαθάρισε ότι τόνισαν στους εκπροσώπους της τρόικα ότι είναι διαθέσιμοι για αντιμετώπιση των δυσκολιών της Κύπρου με ένα τρόπο όμως δίκαιο.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκου Χατζηπέτρου, ο οποίος επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερο ραντεβού στην επόμενη επίσκεψη τους στην Κύπρο.

Ο γενικός γραμματέας της ΔΕΟΚ, Διομήδης Διομήδους στις δηλώσεις του εστιάστηκε στις ανησυχίες που μετέφεραν στο κλιμάκιο της τρόικα για τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *