ΔΗ.ΣΥ: Θεατρίνοι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος των Φιλελεύθερων Ευρωπαίων Δημοκρατών.
Πρόκειται για το τρίτο σε δύναμη κόμμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο οποίο μετέχει από την πλευρά της Ελλάδας η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το Πολιτικό Γραφείο συνεδριάζει περίπου κάθε δύο μήνες και….
στη διήμερη συνεδρίαση που άρχισε σήμερα στην Αθήνα δίνεται ιδιαίτερο βάρος φυσικά στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται αναλυτική συζήτηση για τις γνωστές προτάσεις που είχε καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία και ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση με πιο σημαντική την θέση της για συμμετοχή και της ΕΚΤ στο «κούρεμα» των ομολόγων.

Το κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών φαίνεται να αντιμετωπίζει θετικά την εν λόγω πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνδυασμό δε με τις εισηγήσεις της για προσέλκυση ξένων επενδύσεων μέσω μιας γενναίας μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Παράλληλα θα διεξαχθεί συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργασίας των κεντρώων, κεντροδεξιών, φιλελεύθερων δυνάμεων του τόπου ενώ για όλα αυτά τα θέματα η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη τύπου από κοινού με τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ και τον ευρωβουλευτή της ΔΗ.ΣΥ Θ. Σκυλακάκη.

Στο μεταξύ θεατρίνους αποκαλεί στην ουσία τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ευθέως ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗ.ΣΥ Δημήτρης Ζαφειριάδης έκανε κατηγόρησε τους κ.κ Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη για θεατρινισμούς με στόχο την παραπλάνηση των πολιτών.

«Όποιος θέλει να διαπραγματευτεί σοβαρά δεν κρύβεται πίσω από άλλους, διαπραγματεύεται απευθείας με την τρόικα. Διαφορετικά σύρεται και αποτυγχάνει», δήλωσε αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη στάση που κράτησαν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αυτές τις ημέρες που είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση.

Στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη εκτιμούν ότι οι τρεις αρχηγοί δεν κατάθεσαν εναλλακτικές προτάσεις στα αιτήματα των δανειστών για νέες οριζόντιες περικοπές που θα μεταφέρουν το βάρος στους μισθωτούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *