ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Όλοι οι Έλληνες ανακουφίστηκαν, στο άκουσμα του αποτελέσματος της Συνόδου Κορυφής. Τα χαμόγελα ήταν κολλημένα σε όλα τα πρόσωπα, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο έλληνα φορολογούμενο. Το έδειξαν σήμερα και τα χρηματιστήρια, πως τα πράγματα δεν είναι όπως…
.

…ήταν χτες και προχτές. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα. Δε λύθηκαν όμως τα
προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, άρα δεν είναι καιρός για πανηγύρια, αλλά για ορθολογική αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η τιμή της βενζίνας έμεινε στα ίδια υψηλά επίπεδα, αν δεν πήρε κι άλλο την ανηφόρα. Θυμάμαι την τιμή της βενζίνας στη Γερμανία, μετά τις θερινές διακοπές να έχει σκαρφαλώσει στο 1,40 και στη συνέχεια να κατεβεί μέχρι και το 1,31 και τώρα να έχει ξαναπάει πάλι πάνω από το 1,40. Δηλαδή τι είχαμε, τι χάσαμε. Στην Ελλάδα ανεβαλίνει μια φορά και από ψηλά …αγναντεύει τον καταναλωτή που αδυνατεί να την πληρώσει. Η προσωπική γκρίνια κάθε κοινωνικής ομάδας, δίκαια ή άδικα (δεν υπάρχει άδικο αίτημα στις διεκδικήσεις για καλύτερη ζωή), είναι ακόμα έτοιμη να ξαναρίξει τις κοινωνικές ομάδες στο δρόμο. Το πασχαλινό αρνί παίρνει απαγορευτικές ψηλές τιμές, που θα ψάξουμε να βρούμε μια θέση στο τραπέζι κάποιου συγγενή μας, άμα θέλουμε να φάμε αρνί. Άσχετα αν είναι βουλγαρικό ή από τα Σκόπια. Τα περισσότερα είναι ίδιας προέλευσης και βαφτίστηκαν ή μάλλον πήραν ελληνική ιθαγένεια, όπως γίνεται κάθε Πάσχα. Με τέτοια συσσωρευμένα προβλήματα, πώς είμαστε σε θέση να χαμογελάμε; Δεν μπορούμε, δεν επιτρέπεται!
Από τη μια μεριά να έχεις έναν πρωθυπουργό να τρέχει, όπως ο Βέγγος στις παλιές καλές ελληνικές ταινίες και, από την άλλη τους “παλιοπολιτικούς” να συνεχίζουν το φαγοπότι και τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος. Συνεχίζουν να κλείνουν συμβάσεις για “χαζοχαρούμενες” και πολυδάπανες εκπομπές τύπου “στην υγειά μας” και “έχει γούστο” και να κόβουν τα έξοδα των παρελάσεων (εκεί κολλήσαμε τώρα; Ας το κάνουν κι αυτό, δεν είμαι από τους υποστηριχτές των παρελάσεων, αλλά βγάζουν μάτι τα τρελά έξοδα που γίνονται ακόμα σήμερα σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής). Συνεχίζουν να εγκρίνουν τις προσλήψεις, από το παράθυρο, σε όποιους τομείς του δημόσιου φορέα μπορούν. Και αυτοί μπορούν παντού! Έτσι μάθαμε ότι με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων να προσλαμβάνονται, εκτός ΑΣΕΠ παρακαλώ, περισσότεροι από διακόσιοι φίλοι, συγγενείς και γκόμενες πολιτικών στη Βουλή!!! Πώς το επιτρέπεις αυτό κ. Πετσάλνικε; Κι επειδή είναι παλιά απόφαση, δεν μπορείς να τη φρενάρεις; Δεν ντρέπονταν ο ηθικολόγος Σιούφας και η Παπαδημητρίου να κάνουν αυτά που έκαναν, δεν ντρέπεται και κανένας από τους σημερινούς βουλευτές και υπουργούς, για να επαναστατήσει; Όλα μπορείτε να τα σταματήσετε, μόνο τις προσλήψεις των κολλητών σας δεν μπορείτε; Θα σας πάρουν με τις ντομάτες τώρα το ΠΑΣΧΑ, αν κατεβείτε στα χωριά, αλλά επειδή οι ντομάτες είναι ακριβές θα σας ρίξουν γιαούρτια, αφού το γάλα τους,έτσι κι αλλιώς δεν έχει τιμή.
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ!!!

kapistri.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *