Εκτέλεση τριών Κούρδων ακτιβιστριών στο Παρίσι

Τρεις γυναίκες κουρδικής καταγωγής βρέθηκαν νεκρές τη νύχτα, με μία σφαίρα στο κεφάλι η καθεμία, στο Κουρδικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, όπως έγινε σήμερα γνωστό από αστυνομική πηγή.

Το ένα από τα θύματα είναι η Φιντάν Ντογάν, 32 ετών, υπεύθυνη του Κουρδικού Κέντρου Ενημέρωσης, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ….
Λεόν Εντάρ, υπεύθυνος της ομοσπονδίας των κουρδικών οργανώσεων. Οι δύο άλλες γυναίκες, των οποίων δεν αποκάλυψε την ταυτότητα, ήταν επισκέπτριες του Ινστιτούτου, επίσης ακτιβίστριες κουρδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που προκύπτουν από τον Λεόν Εντάρ, η αρκετά μυστηριώδης ιστορία έχει ως εξής: οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες τους στον χώρο το κέντρου ενημέρωσης χθες το μεσημέρι. Το απόγευμα, μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να εισέλθει στο κτήριο, ωστόσο δεν το κατάφερε, καθώς δεν είχε τα κλειδιά. Τελικά, τα τρία πτώματα εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα.

Η Σακίν Κανσίζ που φημολογείται πως είναι μία εκ των τριών ακτιβιστριών που βρέθηκαν νεκρές
Το κέντρο ενημέρωσης του Κουρδιστάν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας. «Η σκηνή παραπέμπει σε εκτέλεση, αλλά διεξάγεται έρευνα, για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του δράματος» δήλωσε αστυνομική πηγή. Δεκάδες μέλη της κουρδικής κοινότητας του Παρισιού έχουν συγκεντρωθεί έξω από το οίκημα, όπου παραμένουν τα τρία πτώματα, έως ότου ερευνηθεί εξονυχιστικά από τις αρμόδιες Αρχές ο τόπος του εγκλήματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων, δεν ακούστηκε ύποπτος θόρυβος μέσα στη νύχτα.

Μία κουρδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα με έδρα το Παρίσι «φωτογραφίζει» τις άλλες δύο γυναίκες ως εξής: η πρώτη υποστηρίζει πως είναι η Σακίν Κανσίζ, ιδρυτικό μέλος του PKK, και η άλλη μία νεαρή ακτιβίστρια, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η Ομοσπονδία των Κουρδικών Οργανώσεων της Γαλλίας έχει καλέσει σε διαδήλωση σήμερα στο Παρίσι.

zougla

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *