Η ΕΡΤ στα πρόθυρα εμφυλίου

Τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, είναι εξόχως ενδεικτικά της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια τηλεόραση.

Ενώ λοιπόν η συνεδρίασης βρισκόταν σε εξέλιξη, τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ που εκπροσωπούνται στη διοίκηση, εισήλθαν στην αίθουσα και προκάλεσαν τη διακοπή της ….
συνεδρίασης, προκαλώντας επεισόδιο.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν εκτοξεύτηκαν απειλές κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής τηλεόρασης που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση, ενώ ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί.

Τα επεισόδια επιβεβαίωσε ουσιαστικά η ίδια η διοίκηση της ΕΡΤ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζοντας ότι «θα διαφυλάξει τη νομιμότητα, και θα παραπέμψει στη Δικαιοσύνη όσους προέβησαν σε καταστροφές, απειλώντας και καθυβρίζοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου».

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στην ΕΡΤ παραμένει εκρηκτική το τελευταίο διάστημα, με επαναλαμβανόμενες απεργίες από την πλευρά των δημοσιογράφων και των τεχνικών, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της κρατικής τηλεόρασης, να διακόψει τις συμβάσεις εργαζομένων, και να εφαρμόσει το μέτρο της εφεδρείας.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *