Για να μπορέσει ένας μετανάστης να μείνει νόμιμα στην χώρα πρέπει να είναι παράνομος!

Είναι κι ένα άλλο θέμα που δεν μπορώ άλλο να το κρατώ…

Όταν συνέλαβαν τον γιο μου (συνημμένα) στην παρέα του ήταν κι ένα παιδί από την αλβανία. Στο τμήμα διαπίστωσαν ότι δεν είχε χαρτιά και τον κράτησαν για να τον στείλουν αμυγδαλέζα -προς απέλαση! Το παιδί αυτό πηγαίνει σχολείο εδώ, ζει κανονική ζωή στην χώρα. Πήγα στο τμήμα (με την Μάρω και το μωρό) για να βγάλουμε το παιδί. Θα μπορούσε να έχει χαρτιά, μας είπαν, επειδή πηγαίνει εδώ σχολείο, έπρεπε να πάει στον δήμο να τα φτιάξει. Μόνος του είναι εδώ -τους είπαμε-, δεν το ήξερε, θα πάμε μαζί να βγάλει χαρτιά, να δηλώσω ότι τον φιλοξενώ εγώ για να μην πάει αμυγδαλέζα, έχει σχολείο αύριο. Αμετακίνητοι οι μπάτσοι, ο νόμος! (Και στείλανε το παιδί αμυγδαλέζα, και βγήκε μετά από 2 εβδομάδες, ο συγγενής τού έφτιαξε τα χαρτιά. Κρατήθηκε για δύο εβδομάδες, ενώ είχε το δικαίωμα να μένει εδώ, απλά για να τηρηθεί ο νόμος!!)

Το χειρότερο όμως δεν είναι η στάση των ξεφτιλισμένων δημοσίων υπαλλήλων.
Μιλούσα με ένα συγγενικό του πρόσωπο για να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και μου λέει: δεν έχει και κανένα δικαστήριο να εκκρεμεί!! (ορίστε;) Αν είχε δικαστήριο δεν θα τον έστελναν αμυγδαλέζα! Αν είχε κάνει κάποιο αδίκημα θα μπορούσε να συνεχίσει να ζει κανονικά στην χώρα, επειδή έχει υπόθεση που εκκρεμεί! ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχει παρανομήσει, αν είχε παρανομήσει δεν θα τα τράβαγε αυτά τώρα! Για να μπορέσει ένας μετανάστης να μείνει νόμιμα στην χώρα πρέπει να είναι παράνομος!

Αυτό είναι το ζήτημα το συγκλονιστικό. Οι νόμοι τους! Που οι επαίσχυντοι δημόσιοι υπάλληλοι τόσο ευλαβικά υπηρετούν.

Υ.Γ. Για να ολοκληρωθεί το θέμα της σύλληψης, συνημμένα έχω την απάντηση των μπάτσων (και την δική μου καταγγελία, για ενθύμηση). Νομίζουν ότι θα την γλιτώσουν με δικαιολογία ότι τηρούν τους νόμους, προσπερνούν όμως μία μικρή «λεπτομέρεια» από τον όρκο που έδωσαν (όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι), το «κατά συνείδηση»! Δεν μπήκε κατά λάθος ξέρεις φίλε μου το «κατά συνείδηση». Κι ο λόγος που συμπεριελήφθη στον όρκο που έδωσες είναι γιατί και η χούντα αλλά και η κατοχή με νόμους νομιμοποιούνται!!!!
Από αυτήν την «ασήμαντη» «λεπτομέρεια», που όλοι σας προσπεράσατε, από αυτήν όλοι σας θα κριθείτε.

Stefania Ligerou

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *