Ημέρες μνήμης – Του Μπετόβλακα

Πέρασε και αυτό το Πάσχα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων έκανε Ανάσταση κατά τα χριστιανικά ήθη και όχι επ-Ανάσταση όπως τους παρότρυναν κάποιοι δραστήριοι σύντροφοι( στον fredo cappuccino με λίγη κανέλα). Σε κάποιες οικογένειες όμως,  το Πάσχα  θυμίζει την απώλεια των δικών τους ανθρώπων…

Μιλώ για τον λιμενοφύλακα Μαρίνο Ζαμπάτη και τους δολοφονημένους της Marfin.
Ήταν νύχτα Μεγάλης Παρασκευής όταν το φτωχόπαιδο από το Μεγανήσι  Λευκάδος, ο Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης, περιπολούσε στα στενά μεταξύ Κέρκυρας και Αλβανίας, όταν εντόπισε το ταχύπλοο με τους Αλβανούς κακοποιούς. Όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε ο Μαρίνος ζήτησε από τους Αλβανούς να σταματήσουν για έλεγχο, αυτοί άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν θανάσιμα στο κεφάλι τον 25χρόνο Μαρίνο.

Ανήμερα το Πάσχα ήταν και η θλιβερή επέτειος του εμπρησμού της Marfin. Τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τους ληστοσυμμορίτες κουκουλοφόρους. Η μία εκ των νεκρών ήταν έγκυος. Το έγκλημα των τριών ήταν ότι ήθελαν να δουλέψουν. Άρα για τον κάθε κοπρίτη κουκουλοφόρο μια τιμωρία τους άξιζε. Φωτιά και τσεκούρι…. Με το τσεκούρι έσπασαν την τζαμαρία και με τις μολότοφ έβαλαν την φωτιά.

Καμία διαδήλωση για τον Μαρίνο. Καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Επαμεινώνδα, την Αγγελική και την Παρασκευή. Τόσο ο υπαξιωματικός του Λιμενικού, όσο και οι τρεις υπάλληλοι της Τράπεζας εκπροσωπούν το μισητό ‘σύστημα’. Αν αυτοί οι νέοι άνθρωποι, αντί για σκληρά εργαζόμενοι νέοι, ήταν τίποτα άπλυτοι κοπρίτες με προβλήματα στο στομάχι από τον πολύ cappuccino, θα είχε καεί το σύμπαν. Αν αυτά τα νέα παιδιά αντί να ξυπνούν κάθε πρωί για να πάνε στην δουλεία τους, ξυπνούσαν κατά τις 12 και πήγαιναν στις καφετέριες για να καταδικάσουν το σύστημα τότε οι νεκροθάφτες του ΣΥΡΙΖΑ θα έγραφαν διθυράμβους.

Αν τα νέα αυτά παιδιά ήταν λαθρομετανάστες, κλεισμένοι σε στρατόπεδο μεταναστών, οι αντιρατσιστικές ομάδες θα είχαν ξηλώσει τα πεζοδρόμια και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν πλαντάξει στο κλάμα.

Πάντως για να είμαι δίκαιος πρέπει να ευχαριστήσω τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ και των παραστρατιωτικών οργανώσεων του, που δεν επανέλαβαν το Πάσχα, την πολιτική τους για τις παρελάσεις. Έτσι μπόρεσαν όλοι οι πιστοί, να προσέλθουν στις εκκλησιές για να προσκυνήσουν. Αυτή την φορά επιτράπηκε η είσοδος σε όλους, σε αντίθεση με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου οι παραστρατιωτικοί του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσιζαν για το ποιος έχει δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι και ποιος όχι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *