Μουζακίτης και Πεπόνης φοβούνται πως η λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε

Να ζητήσει ξανά ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τη Γαλλία το γνήσιο CD με τα ονόματα των περίπου δυο χιλιάδων μεγαλοκαταθετών σε συγκεκριμένη τράπεζα (HSBC) του εξωτερικού ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσουν διαδικασία δικαστικής συνδρομής προκειμένου να…

λάβουν το επίμαχο υλικό κατευθείαν από τις γαλλικές αρχές. Στόχος των δυο εισαγγελέων, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, είναι να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του CD αλλοιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια και έφτασε παραποιημένο στα χέρια τους.

Το CD που χαρακτηρίστηκε ως λίστα Λαγκάρντ, παραδόθηκε το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Με γραπτό τους αίτημα οι δυο εισαγγελείς, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν, ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποσταλλούν το αρχικό CD που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών το οποίο συνόδευε το επίμαχο υλικό κατά την παράδοσή του και ο αριθμός πρωτοκόλλου του υπουργείου οικονομικών που έλαβε το συγκεκριμένο υλικό ως εισερχόμενο έγγραφο.

Οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι «επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβή η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση».

Είναι τουλάχιστον κατανοητό, βέβαια, πώς σε περίπτωση που ισχύουν οι φόβοι των δύο εισαγγελέων, τότε θα πρέπει οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Διώτης να καθίσουν στο σκαμνί με τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας, της συνέργιας σε φοροδιαφυγή, της συνέργιας σε διαφυγόντα έσοδα για το κράτος, της υπόθαλψης εγκληματιών και τις πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος!

http://planet-greece.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *