Θέλει να αλλάξει κελί λόγω… τσιγάρου

«Εφιαλτική» ήταν η πρώτη νύχτα του ισοβίτη πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε σε ένα κελί των φυλακών Διαβατών με ακόμη εννέα φυλακισμένους, πολλοί από τους οποίους μάλιστα κάπνιζαν, συνήθεια που ο πρώην αθλητής Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απεχθάνεται…

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μένει στο ίδιο κελί με τον επίσης καταδικασθέντα Μιχάλη Λεμούσια και οκτώ ακόμη αλλοδαπούς, οι οποίοι είναι στο σύνολό τους ποινικοί κρατούμενοι με καταγωγή από τη Νιγηρία και το… Καμερούν.

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους φύλακες ότι το κάπνισμα είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορεί να αντέξει – ως πρώην αθλητής είναι φανατικός αντικαπνιστής- και έτσι σήμερα ζήτησε από τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος να μεταφερθεί σε κελί… μη καπνιζόντων.

Ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα κάποια θετική ή αρνητική απάντηση.

Το πρώτο βράδυ στις φυλακές Διαβατών για τον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, ήταν πολύ δύσκολο, αφού κατά πληροφορίες η ψυχολογία του είναι πολύ κακή, ενώ έκλαιγε ασταμάτητα.

Τηρώντας μάλιστα την… παράδοση με τα παρατσούκλια, ήδη από το πρώτο εικοσιτετράωρο οι συγκρατούμενοί του, τον αποκαλούν «ατσαλάκωτο» εξαιτίας του παρουσιαστικού του και της ενδυμασίας του κατά την είσοδό του στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι οι φυλακές των Διαβατών, όπως και πολλές άλλες στη χώρα, φιλοξενούν περισσότερους κρατούμενους από όσους επιτρέπει η χωρητικότητά τους.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 600 κρατούμενοι, ενώ είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν 250 άτομα.

Μάλιστα κατά καιρούς υπάρχουν διαμαρτυρίες και καταγγελίες πως σε ένα κελί 15 τ.μ. αναγκάζονται να φιλοξενούνται μέχρι και 10 άτομα, χωρίς να γίνεται κανένας διαχωρισμός με βάση τη βαρύτητα της ποινής.

Ανάμεσα στους κρατούμενους των φυλακών Διαβατών είναι και ο βιαστής – δολοφόνος της Ξάνθης, Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος είχε κακοποιήσει και δολοφονήσει την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου στην Ξάνθη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *